Tetszett a cikk?

December 8-án, szerdán éjféltől a MOL Rt. a motorbenzin literenkénti fogyasztói árát 6, a gázolajét pedig 8 forinttal csökkenti.

Az elmúlt hét folyamán a nemzetközi piacokon jelentősen csökkent a kőolaj, s ennek nyomán pedig a motorbenzin és a gázolaj jegyzésára - írta az olajcég a hvg.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Az áresés fő oka az, hogy a világpiac fő fogyasztó térségeiben mind kőolajból, mind pedig az olajtermékekből jelentősen nőtt a készletszint.

Üzemanyagárak december 8-tól

95 ólmozatlan benzin        237,50 Ft/l
95 keverék benzin            240,50 Ft/l
98 ólmozatlan benzin        246,50 Ft/l
Diesel gázolaj                  230,00 Ft/l

E piaci változásokat követve a MOL csökkenti árait. Az október végi szinthez képest a motorbenzin ára literenként 17, a gázolajé pedig 12 forinttal lesz alacsonyabb.

Az egyes MOL-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a MOL listaártól eltérhetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!