Tetszett a cikk?

Nemzetközi összehasonlításban kifejezetten kedvező teljesítményt érhet el a BÉT 2004-ben. A BUX index dollár alapon számítva 72.3%-kal erősödött december elejéig, ezzel az Economist ranglistáján a harmadik helyen áll.

Az Economist összehasonlításából kitűnik, a feltörekvő piacok között (mely kategóriából Magyarország egyre inkább kilóg) kifejezetten jól teljesített a közép-kelet-európai és a latin amerikai régió. Ezzel szemben Kína és India leszakadása határozottan látványos.

A portfolio által bemutatott rangsorban a BÉT előtt a kolumbiai és egyiptomi piac állt 100 és 90 százalék feletti hozammal. A dobogósok után Csehország, Venezuela, Peru és Lengyelország következik a sorban.

A dollár gyengülése természetesen azt eredményezi, hogy a forintban számolt megtérülés kisebb, de a nemzetközi összehasonlításhoz elengedhetetlen a közös devizanemre hozás. VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Mit ér a Budapest-Bécs tőzsdeszövetség?

A kis közép-európai tőzsdék számára nem feltétlenül egy nagyobb piachoz való csatlakozás jelentheti a túlélést - mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Paul Arlman, az Európai Tőzsdeszövetség (Fese) főtitkára. Szerinte támogatni kellene a magyar kisbefektetők tőzsdei megjelenését, és a megbízható tőkepiaci szabályok kialakítása is fontos.

Gazdaság

Csúcson zárt a BUX, tarolt az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 150 pontos emelkedéssel újabb történelmi csúcson, 13 351 ponton zárt kedden, a pénteki záróértékhez képest ez 1,14 százalékos erősödés.