Tetszett a cikk?

Január 1-tõl Csillag István, korábbi gazdasági és közlekedési miniszter lesz a magyar export finanszírozásával foglalkozó állami pénzintézet igazgatóságának elnöke. A vezérigazgatói posztját Bodnár Zoltán, a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. elnök-vezérigazgatója veszi át.

Az NA Rt. vezetését 2002 júliusában eredetileg fél évre elvállaló, és a hírek szerint régóta távozni készülő Bodnár Zoltán lemond a vezérigazgatói posztjáról, ám megtartja az elnöki széket - írja a Népszabadság. Viszont várhatóan hamarosan le fog mondani a NA Rt. tulajdonában álló Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. igazgatótanácsában betöltött elnöki tisztéről.

A lap szerint Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter a vezérigazgatói feladatokról való lemondását arra hivatkozva fogadta el, hogy a kormány sztrádaprogramjában szereplő beruházások megindításával a Nemzeti Autópálya Rt. vezetője teljesítette vállalt feladatait.

Az állami autópálya-társaság új vezérigazgatójának személyéről egyelőre nem született döntés. A Népszabadság úgy értesült: Szilágyi András, a Nemzeti Autópálya Rt. erre a posztra korábban esélyesnek tartott vezérigazgató-helyettese legalábbis nem vállalata a megbízást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!