szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kedvező novemberi, 5,8 százalékos inflációs adat dacára kissé gyengült a forint kedden reggel a bankközi devizapiacon.

Az euróval 9.30 órakor 247,40/50 forinton kereskedtek, 40 fillérrel magasabban, mint hétfőn záráskor. A forint 15 bázisponttal 12,36 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A kereskedők napközben nem számítanak jelentős ármozgásra, 247,0 és 248,0 forint közötti sávban valószínűsítik az euró árfolyamát.

A dollárt reggel 185,90/186,00 forinton jegyezték, ugyanott, ahol előző nap délután. A forintpiacon a rövid kamatok fölfelé indultak reggel, az overnight hitelek kamata 9,40/60 százalékra emelkedett a hétfői 9,10/20 százalékról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Gyurcsány: a "minél rosszabb, annál jobb" politikája

A versenyképesség kulcskérdése az árfolyampolitika, s a mostani erős forint az importot segíti, a magyar vállalkozásokat viszont sújtja - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csütörtöki közgyűlésén Budapesten.

Gazdaság

Nagyot nyekkent a forint a bankközi piacon

Nagyot esett a forint az elmúlt órákban: a reggeli 245 forint/euró körüli kurzusról kora délutánra 247,5 forintig erősödött az euró. Ez a tegnapi záróárhoz képest 2 forintos euróerősödét jelent.

Gazdaság

Miért zuhan a forint?

Tovább gyengült a forint pénteken, egyes elemzések szerint a kormány összehangolt nyilatkozat-támadásának hatására. Más szakértők viszont külföldi fejleményeket sejtenek a forint gyengülése mögött.

MTI Gazdaság

"A forint túl erős, a kamat túl magas"

Az erős magyar forint, amit a magas kamat idéz elő, károkat okoz az exportnak, és a beáramló olcsó import a helyi cégeket sújtja - jelentette ki Draskovics Tibor magyar pénzügyminiszter a Reutersnak.

Gazdaság

Amit a befektetőnek tudnia kell (december közepére)

Ezen a héten a korábbi időszakhoz mérten egy kicsit emelkedett a piacon a bizonytalanság, de ez még nem vezetett semmilyen komoly megingáshoz a forint- és az állampapírpiacon. Különösen igaz ez pedig a tőzsdére, mivel a BÉT-en újabb történelmi rekordok születtek. Pedig a hét nem szűkölködött a gazdasági mutatók friss adatait közlő hírekben.

Volt Spiegel-főszerkesztő: Európa a legjobb a világhatalmak közül

Volt Spiegel-főszerkesztő: Európa a legjobb a világhatalmak közül

Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt