szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A holland ABN Amro bank 2,2 milliárd dollárt fizet öt vállalatnak, hogy ők vigyék tovább - 2007-től öt éven át - a pénzintézet információtechnológiai (IT) fejlesztéseit és tevékenységét.

A monstre kiszervezési ügylet fő haszonélvezői az IBM vállalat, illetve indiai szakemberek. Az öt vállalatból ugyanis három indiai IT-cég, egyebek között a Tata Consultancy. Ezek a szoftveres cégek még soha ilyen jelentős megbízást nem kaptak, a kiszervezési ügylet jelentős adalék ahhoz, milyen fontos szerepet játszik már India az információtechnológiai szolgáltatások piacán. Mindazonáltal az IBM kapta a torta legnagyobb szeletét: megbízási része mintegy 1,5 milliárd euró.

Az ABN Amro-nál másfélezer munkahely válik feleslegessé, az öt megbízott cégnél viszont további hasonló méretű foglalkoztatási lehetőség nyílik meg. A holland bank becslések szerint évi 600 millió eurót takarít meg az ügylettel.

Az ismertebb nagybankok közül például a Citibank, a Credit Suisse és mások már több ezer munkahelyet helyeztek ki, miként a mostani megállapodás értelmében teszi ezt az Amro. Indiában már közel jár az egymillióhoz az országba került vagy tervek szerint kerülő kiszervezett munkahely.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Nem jellemző Európában a magyar kormányzati titkolózás a járvánnyal kapcsolatban

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába