szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,24 pontos emelkedéssel, 21851,13 ponton, történelmi csúcson zárt csütörtökön.

Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 1,29 százalékos emelkedés. Csütörtökön 35,7 milliárdos forgalmat ért el a BÉT, a vezető részvények közül a Mol történelmi csúcson zárt, a Richter szintén növelte értékét, az OTP és a Magyar Telekom árfolyama csökkent.

A legnagyobb, 21,7 milliárd forintos forgalmat a Mol érte el, a papír 1.065 forinttal, csaknem 5 százalékkal emelkedett és történelmi csúcson 22.795 forinton zárt. A Richter 590 forinttal drágult, ami 1,87 százalékos emelkedés, a részvény 32.100 forinton zárt, forgalma 1,8 milliárd forint volt. A Magyar Telekom ára 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 5 forintos csökkenéssel 995 forinton zárt, ami 0,5 százalékos esés.

Az OTP papírjai 8,9 milliárd forint értékben forogtak, 90 forintos, 1,15 százalékos csökkenés után 7760 forinton zártak. A BUMIX a szerdai záráshoz képest 0,14 százalékos csökkenéssel 1.755,93 ponton zárt csütörtökön. Kölkedi István, a Buda-Cash Brókerház Rt. üzletkötője "Mol-ralinak" nevezte a csütörtöki kereskedési napot, hozzátéve, hogy a Mol 21 milliárd forintos forgalma kiugróan magas volt.

A papír közel 5 százalékos emelkedésére a szakértő a továbbra is magas, 68 dollár körüli olajáron kívül nem látott különösebb, megalapozott okot. Megjegyezte, hogy a Mol bejelentése, amely szerint konzorciuma Kazahsztánban új, jó minőségű gáz- és olajmezőt talált, jó hír, de ez sem indokolna ilyen szintű felfutást. Az elemző úgy vélekedett, hogy az általános piaci hangulat nagyon jó, napközben a többi papír is jól mozgott. Hozzáfűzte: az elkövetkezendő napokban dől majd el, hogy a felfokozott várakozások mennyire megalapozottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Újra csúcson a BÉT és a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 405,42 pontos növekedéssel történelmi csúcson, 19.593,88 ponton zárt szerdán, ez az előző napi záró értékhez képest 2,11 százalékos erősödés.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint a bankközi devizapiacon

A forint csütörtökön jelentősen erősödött a bankközi devizapiacon, az eurót 16 óra tájban 243,75/85 forinton jegyezték, 70 fillérrel gyengébben a 244,45/55 forintos szerdai árfolyamnál. A forint 26 bázisponttal 13,66 százalékra erősödött a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

MTI Gazdaság

Veres: 4 százalékos gazdasági növekedés 2006-ban

A kormány a jövő évre 4 százalékos gazdasági növekedéssel számol a beruházások 6-8 százalékos bővülése mellett - jelentette be Veres János pénzügyminiszter, hozzátéve, a jövő évi költségvetés tervezete jövőre GDP arányosan 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal számol.

Idén is elmarad a Glastonbury

Idén is elmarad a Glastonbury

Szövet borítja és egy kis ventilátor is van az Apple fejlesztés alatt álló VR-szemüvegében

Szövet borítja és egy kis ventilátor is van az Apple fejlesztés alatt álló VR-szemüvegében

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére