szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány folyamatosan vizsgálja, hogy a magas üzemanyagárakkal összefüggésben indokolt-e egyéb beavatkozással élnie azon túlmenően, hogy január elsejétől 25-ről 20 százalékra csökkenti a benzin áfa-tartalmát - mondta László Boglár kormányszóvivő.

Készülnek, illetve készültek olyan szakmai forgatókönyvek, amelyeket a világpiaci folyamatokkal, az olajár-változással összevetve folyamatosan elemzünk - jelentette be László Boglár.
   
A kormányszóvívő emlékeztetett arra, hogy 2001-ben 250 forintos benzinárak mellett sem lépett az akkori kormány az adótartalom-csökkentés érdekében, az államháztartási bevételkiesésre hivatkozva.

Mivel az autósok számára mindegy, miből származna az árcsökkenés - azt is érdemes vizsgálni, hogy milyen, nem feltétlenül az adónemekre vonatkozó lehetőségei vannak a kormánynak. Felelőtlenség lenne egy konkrét összeget meghatározva üzenni a piacnak, hogy mi az a benzinár, ami Magyarország számára már elfogadhatatlan - fűzte hozzá László Boglár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Rekord benzinárra számítanak a britek

Literenkénti 1 fontos - 360 forintos -, soha nem látott kiskereskedelmi benzinárra készülnek a brit forgalmazók. Ehhez előbb több ezer kutat át kell állítani, mert a kijelzők többsége nem tud ilyen magas egységárat mutatni. Elemzők most már 100 dollár feletti hordónkénti olajárat sem zárnak ki.

Szellem

Ár a benzinért

A kőolajár-robbanás hatására egyszeriben gazdaságossá válhat néhány elfeledett vagy új technikai megoldás a fekete arany kitermelésére, sőt az üzemanyag gyártására is. Akár feléledhet egy, a hitleri Németországban alkalmazott, szénből benzint előállítani képes alternatíva.

hvg.hu Gazdaság

Toplista: benzinárak a világ országaiban

Dublinban, Genfben és Tokióban is olcsóbb a benzin, mint Budapesten - derül ki abból a 36 nagyváros benzinárait összehasonlító listából, amelyet az AirInc tanácsadó cég állított össze. Egy másik benzinár-listából az is látható, hogy kelet-közép-európai régióban változatlanul Magyarországon a legdrágább az üzemanyag.

Meghalt Kriza Ákos

Meghalt Kriza Ákos

Nancy Pelositől lopott adathordozót próbálhatott az oroszoknak eladni a Capitolium egy ostromlója

Nancy Pelositől lopott adathordozót próbálhatott az oroszoknak eladni a Capitolium egy ostromlója

Február közepéig meghosszabbítják a zárlatot Németországban

Február közepéig meghosszabbítják a zárlatot Németországban