szerző:
MTI

Három, koncessziós mélygarázs építésére írt ki közbeszerzést a XIII. kerületi önkormányzat, a várt minimális bevétel közel 1,4 milliárd forint - a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A Róbert Károly körút-Angyalföldi utca sarkán - József Attila mélygarázs néven - készülő létesítmény alapterülete háromszor 473 négyzetméter. Az 50 éves üzemeltetés koncessziós díja 500 millió forint. A Tisza utcai garázs három szinten háromszor 2.400 négyzetméteres lesz, ennek a koncessziós díja 481 millió forint. A harmadik mélygarázs a Róbert Károly körút 12-18 szám alatt épül, négy szintes lesz, szintenként 2.000 négyzetméter alapterülettel. A koncessziós díja 400 millió forint.

A három garázs együtt legalább 1 milliárd 380 millió forint koncessziós díjat hoz az önkormányzat konyhájára.
Az értékeléskor a koncessziós díj esik latba a legnagyobb súllyal (5 pont), azt követi a parkolóhelyek száma (2 pont), majd 1-1 pontot ér a befejezési határidő (2009 utolsó napjáig mindenképpen el kell készülni), illetve a felszíni zöldterület kialakításának a költsége. Csak legalább nettó 800 millió forint éves árbevételű cégek indulhatnak a tenderen. A dokumentáció ára - garázsonként - 360 ezer forint. Az ajánlati biztosíték - szintén objektumonként - 3 millió forint, míg a teljesítési biztosíték a koncessziós díj 10 százaléka.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itthon

Titkolózik a GKM-es közbeszerzésen nyertes cég vezetője

Nem árulja el, milyen alvállalkozókkal dolgozik az a cég, amely öt tanulmány elkészítésére több mint húszmillió forintot nyert el a gazdasági minisztérium egyik közbeszerzési pályázatán. A tanácsadó kft a szerződéskötés előtt fél évvel alakult, vezetője ingatlanos cégben érdekelt.

MTI Gazdaság

Magyar Posta: 3 milliós közbeszerzési bírság

A Magyar Posta Zrt. Beszerzési és Ellátási Szolgáltató Központját hárommillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel a levélbélyegző gépekre kiírt tenderen érvénytelen ajánlatot fogadott el nyertesnek - a határozat a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI Itthon

Gripen-jelentés: közbeszerzés nélkül, OGY-határozattal ellentétesen

Elkészült a kormány Gripen-bizottságának jelentése, amely egyebek között megállapította, hogy közbeszerzési eljárás nélkül folytatták le a Gripen vadászrepülőgépek beszerzését 2001-ben, illetve a beszerzés ellentétes volt egy Országgyűlési határozattal is, amely a beszerzést 2003 utánra tervezte - mondta Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár, a testület elnöke a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón.

Aggódnak az új határellenőrző miatt, amelyet Magyarországon is tesztelnek

Aggódnak az új határellenőrző miatt, amelyet Magyarországon is tesztelnek

Nyolcezer állami ösztöndíjasból csinált fizetős hallgatót a kormány

Nyolcezer állami ösztöndíjasból csinált fizetős hallgatót a kormány

Újra a CEU-ért tüntettek Budapesten - fotók

Újra a CEU-ért tüntettek Budapesten - fotók

Keresztbe tett a kormány a műanyagszennyezés megállításának

Keresztbe tett a kormány a műanyagszennyezés megállításának

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM