szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az IBM Magyarország vezérigazgatója, Paál Péter február 15-én átadta a cég nemzetközi zsűrije által megítélt szakmai díjakat egyetemi kutatóműhelyek számára. A magyar pályázók taroltak ebben az évben, és az Európában kiosztott összesen 50 elismerésből csak három nagy országban – Németországban (12), Nagy-Britanniában (7) és Oroszországban (6) – nyertek több Faculty Awardot, mint itthon.

Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója.
Kulcsfontosságúak a piacképes ismeretek
A felsőoktatatási intézmények a támogatás segítségével olyan programokat finanszíroznak, amelyek keretében a hallgatók bekapcsolásával alkalmazott, a piacon hasznosítható kutatásokat folytatnak, vagy korszerű, az üzleti szférában fontos területeken indítanak képzéseket.

Paál Péter elmondta, hogy a vállalatok számára kulcsfontosságúak a piaci igényeknek megfelelő korszerű ismeretekkel felvértezett végzősök. Az IBM magyarországi cégcsoportja önmaga több mint 3400 embert foglalkoztat üzleti tanácsadási, üzleti szolgáltatási, mérnöki, szoftver- és hardver szakértői, értékesítői, gyártási területeken, s folyamatosan hirdetnek új pozíciókat és gyakornoki helyeket, de legalább ennyire fontosnak tartják, hogy ügyfeleik és partnereik számára is elérhetővé tegyék az IBM technológiához értő szakembereket, akik jellemzően már diplomájuk megszerzése előtt biztos állást tudhatnak magukénak.

A nyertes pályázók

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszéke. Olyan megoldásokat fejlesztenek, amelyekkel grid hálózatokon hatékonyan lehet keresni és információt kinyerni. Programgazda: Dr. Charaf Hassan, egyetemi docens.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék. Kis- és középvállalatok informatikai megoldásainak üzemeltetését automatizáltan segítő, szabványos keretrendszert dolgoznak ki. Programgazda: Varró Dániel, egyetemi adjunktus.

Budapesti Műszaki Főiskola, Intelligens Mérnöki Rendszerek Intézet. A szolgáltatásmenedzsment oktatását vezetik be a BSc képzésbe. Programgazda: Galántai Aurél, egyetemi tanár.

Nyugat-Magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar, Informatikai és Gazdasági Intézet. A szolgáltatásmenedzsment specializációt készítik elő. Programgazda: Dr. Jereb László, intézetigazgató.

Széchenyi István Egyetem, Műszaki Tudományi Kar, Informatika Tanszék. MSc kurzust indítanak „Valósidejű programozás” témakörben, Java felhasználásával. Programgazda: Sziray József, egyetemi docens, tanszékvezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Az IBM virtuális lényei segítenek az egészségügyben

Az IBM kutatói bemutatták azt a szoftvert, amely egy virtuális modell (avatar) segítségével lehetővé teszi, hogy az orvosok olyan módon érjék el a paciensek egészségügyi adatait, mintha csak élőben vizsgálnák őket.

hvg.hu Tech

Új prevenciós megoldás az IBM-től

Egyre kifinomultabb támadásokat vonnak maguk után az egyre szofisztikáltabb, szervezetek és platformok közötti együttműködést biztosító üzleti modellek és infrastruktúrák. Ennek köszönhetően mutatta be az IBM új, integrált biztonsági rendszerét, amely az ismertebb és a preventív módszereket ötvözi.

hvg.hu Tech

Ingyenes Lotus irodai programcsomagot adott ki az IBM

A cég európai idő szerint szeptember 19-én hajnalban mindenki - mind a magán-, üzleti-, közszolgálati-, oktatási felhasználók – számára ingyenesen elérhetővé tette legújabb fejlesztésű IBM Lotus Symphony elnevezésű, vállalati igényeknek is megfelelő szoftvercsomagját, amely egyaránt tartalmaz szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentáció-tervezőt. A szövegszerkesztőből közvetlenül PDF dokumentum is létrehozható.

Bari Máriusz Tech

IBM: így élünk majd öt év múlva

Másodjára hozza nyilvánosságra az IBM a "Next Five in Five" listát, amelyben azt taglalja: mi az az öt technológia, amely megváltoztathatja az elkövetkező öt évben az emberek életét. A lista piackutatási és társadalmi trendeken, valamint az IBM laborok fejlesztésein alapul.

Bari Máriusz Tech

Az IBM védi Pekinget a terrorizmustól

Az IBM komplex megfigyelőrendszerét használják 2008-ban a pekingi olimpia biztosítására. A Smart Surveillance System, azaz az S3 digitális videoanyagokat elemez és azonnal riaszt, ha bizonyos mozgásmintákat fedez fel.

hvg.hu Gazdaság

Az IBM jóslata: jönnek a háztáji energiatermelő-hálózatok

Az elkövetkező öt-tíz év egyik legfontosabb trendje az energiaiparban a felhasználók aktív bekapcsolódása lesz az energia-ellátásba – jósolja az IBM új tanulmánya. A megállapítások alapjául szolgáló kutatás során világszerte közel kétezer energiafogyasztót, száz energiaipari vezetőt és több szakértőt kérdeztek meg, akiknek meglátásait ötvözték az IBM iparági tapasztalataival.

hvg.hu Gazdaság

IBM: fejleszteni kell a vezetői utánpótlás kinevelését

A humán erőforrás (HR) igazgatók háromnegyede az egyik legsúlyosabb problémának és erőteljesen fejlesztendő területnek tartja az új vezetők kinevelését az IBM üzleti tanácsadó egységének (IBM Global Business Services) és az Economist kutatási részlegének (Economist Intelligence Unit) legújabb, globális emberi erőforrás témájú kutatási beszámolója szerint.

Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában

Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

A klímakatasztrófa elleni közös stratégiáról egyezett meg több mint 150 ország

A klímakatasztrófa elleni közös stratégiáról egyezett meg több mint 150 ország