szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közép-európai régióból a forint és a zloty felé fordul csütörtökön a figyelem, a kérdés, hogy folytatódik-e két valuta magasrepülése. "Semmi sem állíthatja meg a 235/eurós újabb határ felé közelítő forintot, ezt a küszöböt a forint hamar tesztelheti, majd stabilizálódhat a nyár folyamán a 235-240/euró közötti árfolyamsávban" - írta elemzők véleményét idézve csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség.

 A londoni bankközi piacon csütörtök reggel a forintot 234,96-55/eurón jegyezték, 0,04 százalékkal gyengébben a szerdai későinél, és 7,08 százalékkal az év elejei értéke felett.

A forint szerdán viharos gyorsasággal drágult és túljutott a 238/euró ellenállási küszöbön, hogy 235,80/euró árfolyamon fejezze be a napot, ami a legmagasabb szintje volt öt év óta.

Csütörtök reggel a forint a 149,77-39/dollár árfolyamon mozgott, 0,03 százalékkal drágább volt, mint szerdán későn, és 13,58 százalékkal volt drágább, mint az év végén.

A regionális valuták közül a figyelem csütörtökön a cseh koronára irányul, mivel a központi bank kamatdöntő tanácskozását tartja. A bank várhatóan nem követi a lengyel központi bank szerdai negyed százalékpontos kamatemelését. Varsóban a ma közzéteendő inflációs prognózis erősítheti a további kamatemelési várakozásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Tőzsdék: ami tegnap adtak, ma elveszik

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacokon csütörtökön elveszthetik az előző üzleti napon szerzett nyereségeiket, mivel az olajár mérséklődése nyomást gyakorol az energetikai cégekre.

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire

Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

Mit szólna, ha rájönne, Orwell 1984-éből már sok minden megvalósult Magyarországon?

Mit szólna, ha rájönne, Orwell 1984-éből már sok minden megvalósult Magyarországon?