szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,11 pontos, 1,35 százalékos csökkenéssel, 20 111,41 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 26,56 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője elsősorban a kedvezőtlen nemzetközi hangulattal, a vevők hiányával indokolta az árfolyamok, különösen az OTP esését. Hozzátette, bizonytalan a bankpapír árfolyamának várható alakulása, az OTP az elmúlt egy éves minimumon, 6101 forinton zárt kedden, de napközben egészen 6050 forintig gyengült. Úgy vélte, az alacsony ár, a 6200 forintos lélektani szint áttörése már az intézményi befektetők érdeklődését is felkeltheti, ami az árfolyam korrekcióját jelentheti. Hozzátette azonban, hogy ennek az ellenkezője sem zárható ki, egy újabb csökkenés pedig akár komolyabb BUX-gyengüléshez is vezethet.
 
Hír nélkül, a vevői érdeklődés hiányában ugyancsak jelentős, 5 százalékos mínuszban zárt a Rába, és mintegy 7 százalékkal gyengült a Fotex papírok árfolyama is. Sőre Balázs elmondta, hogy az amerikai tőzsdéken nincsenek pánikszerű eladások, sőt egy kedvező adatnak köszönhetően az amerikai piacok kedd délutánra ledolgozták a nyitáskori veszteségeiket, ami pozitívan hathat szerdán a börzék nyitására.
 
A Mol 85 forinttal, 0,42 százalékkal 20 060 forintra csökkent, 3,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 158 forinttal, 2,52 százalékkal 6101 forintra esett, forgalmuk 17,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 15 forinttal, 2,06 százalékkal 714 forintra gyengült, forgalma 2,2 milliárd forint volt.
 
A Richter papírok árfolyama 45 forinttal, 0,14 százalékkal 32 350 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el. Szektortársa, az Egis 200 forintos, 1,32 százalékos gyengüléssel 14 905 forinton zárt, forgalma 88,6 millió forintot tett ki. A BUMIX 59,55 pontos, 2,57 százalékos gyengüléssel 2 256,93 ponton fejezte be a kereskedést.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: jelentősen estek az árfolyamok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 834,33 pontos, 3,94 százalékos csökkenéssel, 20 322,77 ponton zárt pénteken, ezzel az index kétéves mélypontjára esett. A részvénypiac forgalma erősödött, 27,56 milliárd forint értékben születtek üzletek pénteken, a vezető részvények gyengültek a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

MTI Gazdaság

BÉT: tovább csökkent a részvényforgalom

Júniusban tovább csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma, a részvénypiacon - kétszeres árfolyamértéken számolva - 563 milliárd forint értékben születtek üzletek, ami 15 százalékkal alacsonyabb a májusi forgalomnál - közölte a BÉT a brókercégek jelentései alapján készült havi statisztikájában kedden.

MTI Gazdaság

BÉT: unalmas kereskedés, alig változott az index

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) indexe, a BUX kedden 0,21 százalékkal, 44,12 ponttal 21 464,79 pontra gyengült, a hétfői 1,4 százalékos csökkenés után. A forgalom viszonylag alacsony, 11,6 milliárd forint volt.

MTI Gazdaság

BÉT: az OTP kivételével gyengültek a vezetők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 86,46 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 20 385,56 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Soha nem látott Van Gogh-festményért lehet sok millió eurót fizetni

Soha nem látott Van Gogh-festményért lehet sok millió eurót fizetni

Franciaországban tovább romlik a helyzet, Dunkerque-ben is hétvégi karantén lesz

Franciaországban tovább romlik a helyzet, Dunkerque-ben is hétvégi karantén lesz

Gulácsi Péter az Interbe igazolhat, a világ tíz legjobban fizetett kapusa közé kerülhet

Gulácsi Péter az Interbe igazolhat, a világ tíz legjobban fizetett kapusa közé kerülhet