szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenötmilliárd forint keretösszeggel gabona forgóeszköz hitelprogramot indít a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) - jelentette be csütörtökön Aladics Sándor, a bank vezérigazgató-helyettese és Máhr András földművelésügyi szakállamtitkár.

A legfeljebb kétéves futamidejű, legalább 1 millió forint összegű hitelt a gabonatermelők és állattartók a közraktárba helyezett gabona után vehetik fel 3 havi BUBOR + legfeljebb 3,5 százalék kamattal (jelenleg legfeljebb 12,33 százalék). Aladics Sándor szerint a hitel július 20. körül már elérhető lesz a konstrukcióban részt vevő kereskedelmi bankoknál.

Az államtitkár elmondta: a gabona betakarítása jó ütemben halad, jó közepes termés várható, a piac ugyanakkor hektikusan mozgott az elmúlt időszakban. A hitel lehetővé teszi, hogy azok a mezőgazdasági termelők, akiknek nincs megfelelő tárolókapacitásuk, ne kényszerüljenek gabonájuk nyomott áron való értékesítésére a betakarítás után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap gazdaság

A gabona és a GDP

A kiemelkedő gabonahozam akár 2-3 százalékponttal is hozzájárulhat az idei magyarországi GDP-növekedéshez, amit 4...

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása

Remek funkció jön az Androidba: wifis jelszavak pofonegyszerűen

Remek funkció jön az Androidba: wifis jelszavak pofonegyszerűen

Gulyás: Online figyelhető, hogy keveredik-e a magán- és állami rendelés

Gulyás: Online figyelhető, hogy keveredik-e a magán- és állami rendelés