szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken bizonytalanul kezdenek, miután csütörtökön a Wall Street kissé javult, pénteken viszont zárva tart.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 három pont körüli veszteséggel kezdhet, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 hat pont körüli előrelépéssel indulhat.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé péntek reggelre Londonban 2 ponttal 11 290 pontra emelkedett, a Nasdaq összetett mutatójáé 1,50 ponttal 1823,50 pontra javult, az S&P 500-asé 1,40 ponttal 1266,30 pontra gyarapodott. A New York-i értékpapírpiacok pénteken zárva tartanak, a Függetlenség Napja miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Tőzsdék: ami tegnap adtak, ma elveszik

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacokon csütörtökön elveszthetik az előző üzleti napon szerzett nyereségeiket, mivel az olajár mérséklődése nyomást gyakorol az energetikai cégekre.

Gazdaság

Tovább kopnak a tőzsdeindexek

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken tovább esnek a gyenge profitkilátások, a pénzügyi piacok további bizonytalanságára figyelmeztető Fortis-tőkeemelés, a rekord közeli olajárak és a fölerősödött euró miatt.

MTI Gazdaság

Keserű napra számítnak a tőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán újabb veszteségekkel tetézik a keddi visszaesést. Most különösen az autóipari részvények szenvednek, a vasérc árának gyors emelkedése miatt.

MTI Gazdaság

Lejtőn maradnak a tőzsdei árfolyamok

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön is folytatják útjukat lefelé a lejtőn, a Wall Street nagy szerdai visszaesését követve.

Ausztriában és Romániában is megjelent a brazil vírusmutáció

Ausztriában és Romániában is megjelent a brazil vírusmutáció

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért