szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) mintegy 230 millió forint bírságot szabott ki a 18 éven aluliakat alkohollal és dohányáruval kiszolgálókra – áll a hatóság (NFH) csütörtöki közleményében.

A hatóság közlése szerint az áprilisban végzett vizsgálat megerősítette az eddigi tapasztalatokat, miszerint a dohányterméket és szeszes italokat forgalmazó vállalkozók gyakran megszegik a fiatalkorúak kiszolgálására vonatkozó szabályokat.

A hatóság az egységes bírságpolitika alapján összesen 229,1 millió forint bírságot szabott ki, amelyből 107,8 millió forint volt a fogyasztóvédelmi, és 121,3 forint a reklámfelügyeleti bírság.

A bírságon felül a hatóság több esetben is úgy határozott, hogy megtiltja a kereskedelmi vagy vendéglátó-ipari egység számára dohánytermék, valamint alkohol tartalmú ital forgalmazását, sőt ideiglenes üzletbezárásra is sor került.

Az NFH közlése szerint az idén még kétszer tartanak ebben a témában országos vizsgálatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bevált az alkoholárusítási korlátozás

Bevált az éjszakai alkoholárusítást korlátozó rendelet abban a nyolc budapesti kerületben, ahol a közelmúltban ilyen szabályozást vezettek be - erről az önkormányzatok képviselői számoltak be, jelezve: a lakók elégedettek, a legtöbb árus a szigorú ellenőrzés miatt betartja a szabályokat.

MTI Itthon

Öt ezrelék véralkohol alatt lehet majd vezetni?

További szigorításokat javasol az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az ittas vezetőkkel szemben, ám a közlekedésrendészet vezetője azt ígéri: ha a mai szint harmadára csökken Magyarországon az ittasan okozott balesetek száma, a rendőrség kezdeményezni fogja, hogy egy pohár sörrel vagy borral a magyar autósok is vezethessenek - közölte pénteken a Népszabadság.

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat