szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A forint árfolyama előző heti záró értéke magasságában alakult hétfőn a bankközi devizapiacon.

Egy euró hétfő délután negyed ötkor 230,50/35 forintot ért - a reggeli 231,20/30 forint és a péntek délutáni 230,50/60 forint után. A nap során az árfolyam még a 230 forintos szint alá is "benézett" - mondták el a kereskedők, kiemelve, hogy a szaggatott forinterősödés ellenére is rendkívül unalmas, alacsony forgalmú volt a napi adásvétel. Az alacsony forgalom miatt valódi irányzat kialakulásáról nem lehet beszélni, így a kereskedők egyelőre nem vállalkoztak arra, hogy akárcsak a közeljövő euró/forint árfolyam-alakulását előre jelezzék.
 
A forint a dollárral szemben megtartotta-visszaszerezte pénteki pozícióját: az amerikai deviza árfolyama hétfőn 144,95/145,05 lett a reggeli 145,65/75, illetve a pénteki 144,90/145,00 forint után.
 
Az MNB déli fixingje szerint erősödött a forint a svájci frankkal és a japán jennel szemben. A svájci frank árfolyama hétfőn 141,91 forint (pénteken 142,41 forint) volt. A japán jen MNB jegyzése hétfőn 135,98 forint lett a pénteki 136,63 forint után.
 
A bankközi forintpiacon lassan csordogálnak lefelé a hozamok - a három hónapos kamat jelenleg 8,50 százalék, a hat hónapos 8,52 százalék. A kamatok alakulása azt mutatja, megkezdődött a rövid távú kamatemelési várakozások "kiárazása". A befektetők tartósnak ítélik a jelenlegi 230 forint körüli euró/forint árfolyamot, és azzal számolnak, hogy a jelenlegi helyzetben az MNB még jó ideig nem kényszerül kamatemelésre.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Tovább erősödött a forint

Folytatódott a forint árfolyamának június közepe óta tartó - csaknem szakadatlan - erősödése kedden, az árfolyam immár a 231 forintos küszöböt is átlépte.

MTI Gazdaság

Gyengébben nyitott a forint

Kissé gyengült a forint, az eurót 231,20/30 forinton jegyezték hétfőn délelőtt kilenc óra után a budapesti bankközi kereskedelemben, míg péntek délután 230,50/60 forinton.

MTI Gazdaság

A Mercedes is erősíti a forintot

Simor András, a jegybank elnöke szerint a magyar vállalkozóknak, akik eddig magasabb inflációs környezetben működtek meg kell szokniuk, hogy a dezinflációnak költségei vannak.

MTI Gazdaság

Varga: a forint erősödése csak természetes

A forint erősödése mögött természetes folyamat van, hiszen Magyarország néhány évvel ezelőtt olyan felzárkózási pályát választott, ami nem az infláción, hanem az árfolyamon keresztül zárkóztatja fel az EU-árszinthez a magyarországi árszintet - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke.

MTI Gazdaság

Megint erősödött a forint

Újabb rekordot állított be a forint árfolyama hétfőn délután: a budapesti bankközi kereskedelemben 231,20 forinton is jegyezték az eurót. Az árfolyam később 231,50/60 forintra húzódott vissza.

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony