szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jövőre sem mérséklődnek érdemben a munkáltatói járulékok, a közszférában pedig létszámleépítéssel lehet számolni – idézi a kormány jövő évi költségvetéssel kapcsolatos köriratát a hétfői Világgazdaság. Veres János szerint nincs ilyen körirat.

A lap birtokába került dokumentum szerint a munkáltatókat terhelő járulékok mértéke az ideivel azonos lesz. A köriratban több helyen szerepel, hogy a közszféra létszáma 2009-ben is csökkeni fog. Ráadásul a közalkalmazotti illetménytábla nem emelkedne, tehát a közszférában dolgozók nem számíthatnának béremelésre – írja a napilap.

A tervezet szerint Magyarországnak felül kell vizsgálnia a nemzetközi szervezetekben betöltött tagságok és hozzájárulások körét is. Ez akár tagságok felmondását is jelentheti, ha a költségvetési szempontok úgy kívánják – tette hozzá a Világgazdaság.

Veres János a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy még nem készültek el a jövő évi költségvetés tervezési köriratai, amelyekben a Pénzügyminisztérium tájékoztatja a többi tárcát arról, hogy milyen keretek között készíthetik el javaslatukat jövő évi kiadásaikra és bevételeikre. "Sem az én, sem az államtitkárom kezében nem volt még ilyen tervezési körirat, így hát elhihetik, hogy ilyen nincs is" – mondta a pénzügyminiszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Új munkaügyi kirendeltség nyílt

A szociális minisztérium arra törekszik, hogy az ország 47 hátrányos helyzetű kistérségében lehetőség szerint mindenhol legyen a munkaügyi központoknak kirendeltsége - mondta Tarcsi Gyula, a Miniszterelnöki Hivatal igazgatási szakállamtitkára, a sarkadi kistérség munkaügyi kirendeltségének átadásakor.

Videó: a rendőrök 245-ös tempónál meszeltek le egy sofőrt a 710-es főúton

Videó: a rendőrök 245-ös tempónál meszeltek le egy sofőrt a 710-es főúton

Vitézynek nem tetszik az új Blaha terve, a városháza visszaszólt neki

Vitézynek nem tetszik az új Blaha terve, a városháza visszaszólt neki

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal