szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az előzőnél alacsonyabb túljegyzés mellett változatlan hozammal zárult az Államadósság-kezelő Központ keddi három hónapos diszkontkincstárjegy-aukciója.

Az ÁKK 30 milliárd forint értékben hirdetett meg három hónapos diszkont kincstárjegyet (D081022) értékesítésre. Az elsődleges forgalmazók 85 ajánlatot nyújtottak be 84,755 milliárd forint értékben, 2,83-szorosan jegyezve túl a meghirdetett összeget. Az előző aukción 3,48-szoros túljegyzés fogadta a szintén 30 milliárd forintos meghirdetett összeget.

Az ÁKK 50 ajánlatot fogadott el a teljes meghirdetett összegre. Az aukción 8,63 százalékos átlaghozam alakult ki, ugyanannyi mint az előző, egy héttel ezelőtti aukción. Az elért legmagasabb hozam 8,66 százalék, a legalacsonyabb 8,50 százalék lett.

A korábbi aukciókon elért átlaghozamok sorrendben: 9,13, 8,96 és 8,72 százalék.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban

Rendőr hajtott autóval a tüntetők közé az Egyesült Államokban