szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók várakozása szerint kedden 1 százalék körüli gyengüléssel indítanak a nyugat-európai részvénypiacok.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

A szakértők ezt a véleményüket arra alapozzák, hogy tovább nőtt a pénzügyi ágazat helyzetével és kilátásaival kapcsolatos borúlátás. Emiatt hétfőn csökkentek a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói és kedden 2 százalék körüli veszteségen álltak a vezető ázsiai tőzsdék indexei.

Kedden reggel erősödött az euró a dollárhoz képest, a dollár gyengült a jenhez viszonyítva, némileg csökkent a kőolaj és emelkedett arany ára. Ugyanekkor a New York-i értéktőzsde Nasdaq határidős jegyzése 8 pont gyengülést, a DJIA indexe 56 pont hanyatlást mutatott. Ázsiában a tokiói értéktőzsde 2, a sanghaji 3 százalék körüli veszteségen állt.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni tőzsde irányadó FTSE100 indexe 0,9 százalékos csökkenéssel, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 1 százalékos veszteséggel kezdhet.

Röviddel 8 óra előtt az euró 1,5934 dollárra emelkedett a hétfői 1,5906 dollárról. A dollár 106,14 jenről 105,82 jenre csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Csütörtökön lefelé zúghat a tőzsdei hullámvasút

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön erőteljes eséssel kezdhetnek – követve a tegnapi amerikai részvénypiaci esést. Felerősödtek az aggodalmak a pénzügyi szektor további veszteségei és a gazdasági visszaesés miatt.

MTI Gazdaság

Tőzsdék: a függőség napja pénteken

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken bizonytalanul kezdenek, miután csütörtökön a Wall Street kissé javult, pénteken viszont zárva tart.

MTI Gazdaság

Tőzsdék: bizalomhullám utáni apadás?

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán emelkedő pályán kezdenek, a Wall Street keddi előretörésének biztatására. A nap egésze még bizonytalan, mivel a New York-i mutatók határidős jegyzései a keddi bizalomhullám apadására utalnak.

MTI Gazdaság

Lejtőn maradnak a tőzsdei árfolyamok

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön is folytatják útjukat lefelé a lejtőn, a Wall Street nagy szerdai visszaesését követve.

MTI Gazdaság

Jól zárulhat a hét a tőzsdéken

A nyugat-európai részvénypiacok pénteken enyhe emelkedőn nyitnak, követve a Wall Street és a tokiói piac példáját, miután erősítést adott a részvényeknek a The New York Times értesülése arról, hogy az amerikai költségvetés esetleg garanciát vállal a két legnagyobb amerikai lakossági jelzálogkölcsönző veszteségeire.

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát