szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön gyengébben indulhatnak a szerdai – olajárak további mérséklődésével is összefüggő – emelkedés után. Az olajár csökkenése erőt adott az autóipari szektor cégeinek.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 húsz pont körüli csökkenéssel kezdhet, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 tizenöt pont körüli eséssel, a párizsi CAC-40-es szintén tizenöt pont körüli visszalépéssel indulhat.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé csütörtök reggelre nem változott, a Nasdaq összetett mutatójáé 9,75 ponttal emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Jól zárulhat a hét a tőzsdéken

A nyugat-európai részvénypiacok pénteken enyhe emelkedőn nyitnak, követve a Wall Street és a tokiói piac példáját, miután erősítést adott a részvényeknek a The New York Times értesülése arról, hogy az amerikai költségvetés esetleg garanciát vállal a két legnagyobb amerikai lakossági jelzálogkölcsönző veszteségeire.

MTI Gazdaság

Csütörtökön lefelé zúghat a tőzsdei hullámvasút

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön erőteljes eséssel kezdhetnek – követve a tegnapi amerikai részvénypiaci esést. Felerősödtek az aggodalmak a pénzügyi szektor további veszteségei és a gazdasági visszaesés miatt.

MTI Gazdaság

Tőzsdék: bizalomhullám utáni apadás?

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán emelkedő pályán kezdenek, a Wall Street keddi előretörésének biztatására. A nap egésze még bizonytalan, mivel a New York-i mutatók határidős jegyzései a keddi bizalomhullám apadására utalnak.

MTI Gazdaság

Tőzsde: csak az égiek tudják, mi lesz ma

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok pénteken vegyesen kezdhetnek. A befektetők mérlegelik a Wall Street tegnapi, az alacsonyabb olajárral is összefüggő, kedvező teljesítményét, egyben a Merrill Lynch, a Goggle és a Microsoft elemzői várakozásoktól elmaradó eredményét.

MTI Gazdaság

A tőzsdék jó napra számítanak

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok szerdán emelkedőn kezdenek: az olcsóbb olaj ellensúlyozhatja az amerikai gazdaság iránti aggodalmakat.

MTI Gazdaság

A tőzsdék bizakodnak

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön is bizakodva kezdenek, miután szerdán nagyrészt nyertek, egyebek között a kőolaj olcsóbbodása miatt.