szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem akarja megszüntetni a TEÁOR-számok jegyzékét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium – írja a Napi Gazdaság.

A tárca internetes oldalán is olvasható elképzelés mindössze annyit tartalmaz, hogy a számok alkalmazási rendszerét alakítanák át és egyszerűsítenék, ami technikailag azt jelenti, hogy jövőre a vállalkozások nem találkoznak majd ezzel a rendszerrel, de az ennek ellenére megmarad.

A vállalkozás alapításakor a jelenlegi szabályoknak megfelelően a cégbíróságoknak be kell jelenteni a főtevékenységhez tartozó TEÁOR-számot, vagyis nem tűnik el a cégügyintézés menetéből – nem is tűnhet, hiszen uniós kötelezettség az egységes rendszer alkalmazása – ismerteti a gazdasági napilap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap gazdaság

TEÁOR-tortúra

Egy tervezett jogszabály-módosítás szerint az egyéni vállalkozóknak és a cégeknek mégsem kell bejelenteniük a...

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

TEÁOR: változás-bejelentés, régi besorolás és új szankciók?

Naponta újabb, olykor ellentmondásos hírek miatt tart még a káosz a TEÁOR-kódok átsorolása körül. A több százezer, tevékenységi köre átkódolására kötelezett cégből még mindig jónéhányan nem tudják, bejelentsék-e most a változást, és ha igen, hogyan tegyék ezt. A határidőt év végéig kitolták, de az adóhivatal nem adott ki hivatalos állásfoglalást, s a pénzügyminisztérium illetékességét firtatta. A igazságügyi tárca eltörölné a főtevékenységet is a cégjegyzékből, a könyvelők többsége pedig átpasszolta megbízásait ügyvédeknek. Mi akkor a teendő?

MTI Gazdaság

Kikerül a TEÁOR a cégjegyzékből

Ezen a héten elkészül az új jogszabálytervezet a szakmakódokkal kapcsolatos vállalkozói teendőkről. Ebből kiderül, hogy - a tervek szerint már novembertől élő rendelkezések alapján - nem lesz sok dolog a TEÁOR-ral - ismerteti a hétfői Világgazdaság.

hvg.hu Vállalkozás

Új kalkulátor a 2008-as TEÁOR-kódokhoz

Az eddigi információk alapján az Adózóna.hu elkészítette a TEÁOR-fordítókulcsot, mely – tájékoztató jelleggel – a 2003. évi TEÁOR-számokat kódolja át a 2008. január 1-től érvényes besorolás kódszámára.

Gazdaság

Nem büntet az APEH a TEÁOR-számok miatt

Noha módosították a TEÁOR-kódok átíratására adott határidőt, az érintett több százezer adózót elbizonytalanították azok a hírek, melyek szerint az adóhivatal nem hajtja végre a gazdasági és az igazságügyi miniszter rendeletét. APEH szóvivője azt mondja, a hivatal év végéig nem bírságol azért, ha valaki nem jelenti be a vállalkozások tevékenységét jelölő számok változását - olvasható az MR1-Kossuth Rádió honlapján.

hvg.hu Gazdaság

Visszavonulót fújhat a minisztérium TEÁOR-ügyben

Elképzelhető, hogy TEÁOR-számtól mentes lesz a cégjegyzék, mert az igazságügyi és rendészeti tárcánál fontolgatják, valóban szükséges-e a feltüntetése a cégjegyzékben – írja a Világgazdaság.

hvg.hu Vállalkozás

TEÁOR-kód: kik úszták meg ingyen és gond nélkül?

Körbenéztünk néhány európai uniós országban: mennyi vesződségbe és pénzbe kerül a TEÁOR-kódok nálunk nagy vihart kavart átsorolása? Úgy tűnik, másutt megkímélték a vállalkozók idejét és pénztárcáját, míg nálunk a társas vállalkozások több tízezer forintot is kifizetnek majd. A határidő elmulasztása pedig százezres bírságot jelenthet.

MTI Vállalkozás

TEÁOR szűkítés: a kisebb cégek kapnak kedvezményt?

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter azon csütörtöki bejelentéséről, hogy a kormány szűkíteni fogja a TEÁOR számok alkalmazási körét, az MTI által megkérdezett adószakértő úgy vélekedett: nem lehet tudni, a szűkítés mire vonatkozik, de feltehetően a kisebb cégek kapnak adminisztrációs engedményt.

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

LMP: Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a "csengeri örököstől"

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

 Az Erste szerint a régióban a magyar gazdaság ugorhatja a legnagyobbat

Az Erste szerint a régióban a magyar gazdaság ugorhatja a legnagyobbat