szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Forintgyengüléssel indult a pénteki kereskedés a bankközi piacon.

Fél tízkor 246,70/80 forint volt az euró árfolyama a budapesti bankközi devizapiacon. A csütörtöki 244,05/20 forint után még kora reggel is voltak 244,70/80 körüli kötések, majd gyors forintgyengülés kezdődött.

A kereskedők szerint az árfolyamgyengülés általános: valamennyi feltörekvő deviza árfolyama pánikszerűen zuhan, kiemelték a dél-afrikai randot és a román lejt, de ott van a legnagyobb veszteséget elszenvedő devizák között a lengyel zloty, a cseh korona és a forint is.

Folytatódott a dollár egy hete tartó lendületes erősödése a forinttal szemben: az amerikai deviza árfolyama 178,50/60 forint a csütörtöki 176,60/70 forint – és a múlt pénteki 164,35/45 forint – után.
A bankközi forintpiacon nincs jele a nemzetközi likviditási válságnak, az O/N kamat a tartalékolási periódus elejére jellemző, az MNB alapkamatával megegyező szinten, 8,50/60 százalék körül alakul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok október elejére

Az amerikai 700 milliárd dolláros mentőcsomag elég lehet ugyan a pénzpiacok megmentésére, de a válságnak még nincs vége. A piaci folyamatok továbbra is tartogathatnak meglepetéseket. A befektetések terén ezért még mindig érdemes óvatosan kezelni a lehetőségeket. Mire figyeljünk a héten?

Minden belga járványadat javult a héten

Minden belga járványadat javult a héten

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk

700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk