szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Óriási mértékű tőkekivonás és gyengécske hozamok jellemezték a magyarországi befektetési alapokat az első három negyedévben – írta a Világgazdaság a Money Moon pénzügyi tanácsadó adataira hivatkozva.

Szeptember utolsó napjáig a likviditási alapok kivételével szinte minden hagyományos, nyílt végű, forintban denominált alaptípus vagyona csökkent. Az alacsony kockázatú likviditási kategóriába sorolt nyolc alapból hatnál szintén tőkevesztést mértek az év folyamán, a K&H és a CIB instrumentumainak azonban 30, illetve 21 milliárd forintot sikerült gyűjteniük, ezáltal ellensúlyozták a többiek veszteségét. Az utolsó negyedév betétakciói azonban így is mély nyomot hagytak a likviditási alapokon. Az ügyfelek 5,7 milliárd forintot vittek el belőlük.

A pénzpiaci alapok január és szeptember között több mint 45 milliárd forintot veszítettek a hűtlen ügyfelek miatt. A veszteség zömét két társaság, a Budapest Alapkezelő és az Erste Alapkezelő nyílt végű pénzpiaci alapjainak kellett elkönyvelni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok október elejére

Az amerikai 700 milliárd dolláros mentőcsomag elég lehet ugyan a pénzpiacok megmentésére, de a válságnak még nincs vége. A piaci folyamatok továbbra is tartogathatnak meglepetéseket. A befektetések terén ezért még mindig érdemes óvatosan kezelni a lehetőségeket. Mire figyeljünk a héten?

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Látványos karácsonyi díszbe öltözött egy pomázi tűzoltóautó

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe