szerző:
MTI

Demján Sándor szerdán beindította az összorosz állami lottót az előkelő moszkvai Ritz Carlton hotelben, Vjacseszlav Fetyiszov volt jégkorongozó, az orosz állami sportbizottság elnöke és számos orosz olimpiai bajnok jelenlétében.

Demján Sándor
© Végel Dániel
A magyar vállalkozó szerint a gazdasági válság közepette ez most a világ egyik legnagyobb cégindítása.  (A lottóüzlet híréről egyébiránt a múlt héten számolt be a HVG, a következő, csütörtökön megjelenő számában pedig hosszabb cikkben foglalkozik a Demján-vállalkozással.) A főleg az ingatlanpiacon aktív Trigránit elnöke a Gazprombank által e célra létrehozott és az országos állami lottójáték jogait pályázaton 2006-ban elnyerő Orglot nyílt végű RT 51 százalékát vásárolta meg - hogy milyen áron, arról nem közöltek adatot -, a cég további része a Konverz-Szport orosz cég tulajdonában van. A Gazprombank tavalyi éves mérlege szerint  a bank tavaly, az év második felében vásárolta meg az Orglot 50,1 százalékát 2,453 millió dollárért, vagyis akkor a cég teljes értékét közel 4,9 millió dollárra becsülték.

A Kommerszant című  moszkvai lap szerint az Orglot a két évi felkészülési idő alatt máris 561 millió rubelt utalt át a költségvetésnek, a szóvivő szerint azért, mert a szerződésben feltételként szerepelt, hogy a jogot elnyerő cégnek teljesítenie kell vállalt kötelezettségét, függetlenül attól, hogy beindította-e már a szerencsejátékot, vagy még nem. Amint a szerdai sajtóértekezleten elhangzott, az állam öt év alatt legalább 30 milliárd rubel bevételre számít a szerencsejátékból, amely eddig nem létezett Oroszországban, s arra számít, hogy 2015-től az Oroszországban épülő sportlétesítmények költségeinek 50 százalékát fedezi majd a lottóból. A szerdai sajtóértekezleten bejelentették: a lottón - egyelőre először a 6 a 49-ből formátumban - október 27-től lehet tippelni, s az első húzás november 9-én lesz.

A gépi fogadást indulásként 6000 helyen teszik lehetővé, de év végére már tízezer, s végül majd 60 ezer helyen lehet tippelni: a mai legnagyobb ilyen vállalkozásnál, a francia lottón 26 ezer helyen lehet fogadni. A berendezések szállítására a Orglot tavaly a világon a legjobbnak tartott görög Intralot céggel kötött szerződést.  A nyeremény jackpottal együtt heti 10 millió rubel lesz. Ugyancsak elhangzott, hogy az Orglot cég értéke jelenleg 1,5 milliárd euróra tehető, s a legborúlátóbb becslések szerint 2010-re 10 milliárd, az optimista feltételezések szerint 60-70 milliárd euró lesz. 

A Rizio Enterntainment Group szakértője, Borosz Belocerkovszkij a Kommerszantnak úgy nyilatkozott, hogy az Orglot az állami lottón legkorábban három év múlva tehet szert tiszta bevételre, mivel a piacot erősen kompromittálták a korábbi szerencsejátékok. Az első próbahúzást a helyszínen megejtették az olimpikonok, köztük Fetyiszov mellett Irina Rodnyina műkorcsolyázó. A november 9-én induló heti húzásokat az orosz központi első tévécsatorna közvetíti majd.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Demján: egymilliárd az Encsi Kistérségnek az oktatásra

Öt év alatt egymilliárd forinttal támogatja Demján Sándor nagyvállalkozó, azaz a nevét viselő alapítvány a hátrányos helyzetű encsi térségben élők oktatását. Ez az adomány jelenleg a legnagyobb összeg, amelyet magánember valaha is felajánlott Magyarországon - hangzott el a Borsod-Abaúj-Zemplén Encsen hétfőn.

HVG HVG Hetilap

Demján kártyázni kezd

DAIS Információtechnológiai Zrt. néven új céget alapított a Demján Sándor nevével fémjelzett Euroinvest Közép-európai Befektetési Zrt - írja a csütörtökön megjelent HVG.

MTI Gazdaság

Demján 260 milliárd forinttal a leggazdagabb magyar

A leggazdagabb magyar 260 milliárd forintos vagyonnal Demján Sándor, a TriGránit társtulajdonosa, aki megelőzi a 140 milliárdra becsült Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját és a 90 milliárd forintra értékelt Várszegi Gábort, a Fotex tulajdonosát - derül ki a Napi Gazdaság "100 leggazdagabb magyar" címmel szerdán megjelent kiadványából.

Cégvilág

Demján orosz lottóüzlete

A leginkább ingatlanprojektjeiről ismert nagyvállalkozó, Demján Sándor (képünkön) közvetve többségi részesedést szerez...

Itthon

Szakértői kormányt vagy előrehozott választást sürgetnek Demjánék

Szakértői kormány felállítását sürgeti a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke a szervezet küldöttgyűlése után úgy fogalmazott: olyan kormányra van szükség, amelynek többsége van a parlamentben, és azonnal megkezdi a reformokat – olvasható az InfoRádió weboldalán.

50 év után is a gonosz metaforája Charles Manson, akinek parancsára 9 embert öltek meg

50 év után is a gonosz metaforája Charles Manson, akinek parancsára 9 embert öltek meg

Újra erdőtűz pusztít a Kanári-szigeteken, egy körzetet kiürítettek

Újra erdőtűz pusztít a Kanári-szigeteken, egy körzetet kiürítettek

Még ne induljanak haza, kánikula lesz a héten

Még ne induljanak haza, kánikula lesz a héten

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Most egy honosított brazillal erősít a kínai fociválogatott

Most egy honosított brazillal erősít a kínai fociválogatott

Lelőttek egy pincért Párizsban, mert lassan hozta ki a szendvicset

Lelőttek egy pincért Párizsban, mert lassan hozta ki a szendvicset