szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Magyar Nemzeti Bank nyilatkozata szerint nagyon rövid időn belül életbe lép egy intézkedési csomag, amely a befagyott magyar állampapírpiac újraindítását hivatott elősegíteni.

A csomagban szerepet kap a kormány, az ÁKK, az IMF is. A bejelentésre azonnal erősödni kezdett az egész nap gyengélkedő forint – de ez nem tartott sokáig: az euróárfolyam néhány perc leforgása alatt 270 forint fölé emelkedett. A dollár 199 forint közelébe, a svájci frank 175 forint fölé ugrott.

Az államadósság idei finanszírozása a pénteken bejelentett csökkentett forintkibocsátással is biztosított, akár devizakibocsátás nélkül is, mondta szerdán Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese.

További részletek: ecoline.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

MNB: javítani kellene az állampapírpiac átláthatóságán

A jelenleginél jóval átláthatóbbá kellene tenni a magyarországi állampapírpiacot, ez javíthatná a mostani alacsony likviditást, illetve csökkenthetné a hazai állampapírpiacon bekövetkezett hullámzó vételi-eladási jelenségeket - hangzott el a jegybank "MNB Klub"című szakmai rendezvényén.

MTI Gazdaság

Áll az állampapírpiac

Áll a másodlagos állampapírpiac, gyakorlatilag nincsenek vételi és eladási ajánlatok, az eladási nyomás már péntek délután megszűnt - mondták kereskedők hétfőn délelőtt.