szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az elsődleges forgalmazók megállapodást kötöttek a forint állampapírpiaci szerepvállalásukról – jelentette be az MNB. A cél a befagyott állampapírpiac felolvasztása.

Az elsődleges forgalmazók a folyamatos árjegyzés vállalásával a hozamok ingadozását kívánják csökkenteni és a piac átláthatóságát növelni. A felek a piac keresleti oldalának erősítésével támogatják, az MNB pedig a maga részéről új hiteloldali instrumentumok bevezetésével mozdítja elő az állampapírpiac keresleti és kínálati oldalának egyensúlyát.

A megállapodás értelmében 2008. október 17-től az elsődleges forgalmazók a Budapesti Értéktőzsdén folyamatos árjegyzést végeznek valamennyi 90 napnál hosszabb hátralévő futamidejű, nyilvánosan kibocsátott forint állampapír esetében minimum 100 millió forint névértékre. Az elsődleges forgalmazók azt is vállalták, hogy növelik a tulajdonukban lévő állampapír-állományukat.

A részletekről itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Sikertelen az MNB swap-tendere

Csak egyik oldalról érkeztek ajánlatok, így nem hozott üzletkötést a kétoldali, euró- és forintlikviditást nyújtó jegybanki O/N FX-swap gyorstender.

MTI Gazdaság

MNB: az országban nincsenek „mérgezett” értékpapírok

A Magyar Nemzeti Bank továbbra is stabilnak ítéli a magyar pénzintézeti rendszert, a bankpiacot, ezzel együtt a társintézményekkel, így a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF) együtt kész minden lépést megtenni, ha arra szükség lesz – mondta Király Júlia, az MNB alelnöke.

MTI Gazdaság

Elemzők: pozitív hatása lehet az MNB-EKB megállapodásnak

Az MNB és az EKB bejelentése öt milliárd euró hitelkeretről a deviza-swap piac likviditásának elősegítése érdekében újabb lépés, amely megnyugtatóan rendezheti a piacokat – mondta Cselényi György a BNP Paribas kamatkereskedési igazgatója.