szerző:
hvg.hu

Az európai honpolgár, aki eddig bizonyos távolságtartással követte (ha követte) az angolszász pénzügyi rendszer egyre gyorsuló ütemű összeomlását, egy reggel arra ébred, hogy a hazai hírek hirtelen az ő bankjának túléléséről szólnak. Hogyan juthattunk idáig? Miért bünteti a piac azokat akik semmiről sem tehetnek?

Az Ecoline interjúját Sitány Gábor, Londonban élő befektetési bankárral erre a linkre kattintva olvashatják.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

A pénzügyi válságban feltámadt a francia társadalmi modell

A globális pénzügyi válság hatására feltámadni látszik az az általában csak francia modellként emlegetett ideológiai alapvetés a társadalmi berendezkedésről, amely a szociális piacgazdaság és erős politikai tekintély mellett a nemzeti kormányok elsőbbségét hirdeti a brüsszeli bürokrácia felett - véli Alain Duhamel politológus a Libération című francia baloldali napilapban csütörtökön közzétett elemzésében.

hvg.hu Gazdaság

Mit lép a kormány a hitelválságra?

Az elmúlt pár napban csak kapkodhatták a fejüket a pénzpiac résztvevői és elemzői, ahogy napról napra ellentétes irányú folyamatok hozták vissza, majd veszejtették el a reményt – írja Kutasi Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, az ICEG European Center külső munkatársa.

hvg.hu Gazdaság

Pénzügyi válság percről percre

Évtizedek óta nem söpört végig a világgazdaságon akkora pénzügyi válság, mint a mostani. Elemezők biztosra veszik, hogy hamarosan a reálgazdaságban is megjelennek a válságtünetek, s a gyógyulás nehéz és elhúzódó lesz. A rendkívül nyitott magyar gazdaság sem tudja kikerülni a megrázkódtatásokat.

HVG Hetilap

Válságkezelés Magyarországon: Pannon duma

Az ingatag magyar pénz- és tőkepiac ellen indított spekulációs támadások gyors elhárítása után is érhetik még meglepetések a hazai megtakarítókat. A stabilitás megteremtéséért stagnáló életszínvonallal fizethet az ország.

Tenisz: Fognini nyerte a monte-carlói meglepetésdöntőt

Tenisz: Fognini nyerte a monte-carlói meglepetésdöntőt

Kinyitott a Balaton

Kinyitott a Balaton

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Elhunyt Pongrácz Tibor egykori államtitkár

Elhunyt Pongrácz Tibor egykori államtitkár

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Újra bajnok a Juve

Újra bajnok a Juve