szerző:
MTI

A pénzügyi válságban szinte soha nem látott mértékben váltak optimistává az amerikai vállalatvezetők, inkább vásárolják cégeik részvényeit, minthogy szabadulnának a papíroktól.

A Napi Gazdaság pénteki számában azt írja a vállalatvezetők bennfentes vételeinek aránya rekordszintre ugrott a Wall Street-en az eladásaikhoz képest.

A Wickers Weeky Insider Report múlt heti összesítése szerint: 0,59-re csökkent a bennfentes részvényeladások aránya a vételekhez képest, sőt, a New York Stock Exchange-en és az AMEX-en jegyzett cégek körében 0,37-ig zuhant a mutató, azaz minden harmadik bennfentes vételre jutott csak egy-egy eladás.

Ez a mérőszám egyensúlyi helyzetben 2 körül szokott tartózkodni, a részvényopciós és egyéb menedzsmentösztönző programok miatt ugyanis a bennfentes eladások általában a vételek duplájára szoktak rúgni.

A múlt heti csúcs ráadásul nem a bennfentes eladások visszafogásából, hanem a vételek drasztikus növekedéséből származott. Az elemzés szerint a bennfentes vételek azt mutatják, hogy a cégüket belülről ismerő vezetők már tömegesen gondolják azt, hogy irracionálisan alacsony szintre esett vállalatuk részvényeinek árfolyama.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Bush: az amerikai kormány beszáll a bankokba

Az amerikai kormány hozzáfog a pénzintézeti részvények vásárlásához, hogy segítsen kiolvasztani a befagyott hitelpiacokat, ösztönözze munkahelyek teremtését és a gazdaság növekedését – jelentette be George W. Bush amerikai elnök kedden.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Pánik a tőzsdéken, nem jött be az amerikai mentőcsomag

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1083,24 pontos, 5,68 százalékos csökkenéssel, 17 991,02 ponton zárt hétfőn. Jelentősen esett a német, a lengyel, a brazil és a török piac is. A Dow Jones Industrial Average 10 000 pont alá süllyedt. Az EU-tagállamok közös közleményben egységes fellépést sürgettek.

MTI Gazdaság

Amerikai lapok a Magyarországnak kilátásba helyezett segítségről

Kelet-Európa több országának szüksége lehet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére, és ha nem indul meg hamarosan a nemzetközi tőkeáramlás a térségbe, akkor komolyabb problémákkal kell szembenézni, írták keddi amerikai lapok annak kapcsán, hogy az IMF "technikai és pénzügyi segítséget" helyezett kilátásba Magyarországnak.

MTI Gazdaság

Az amerikai képviselőház is megszavazta a 700 milliárdot a Wall Streetnek

A szenátus után pénteken az amerikai képviselőház is elfogadta a 700 milliárd dolláros pénzügyi mentőcsomag tervét. A képviselők 263:171 arányban szavaztak a terv elfogadására. Ezzel a harmincas évek elejének nagy világgazdasági válsága óta a legnagyobb szabású amerikai kormányzati beavatkozás válik lehetővé.

30 éven át fejlesztették, bevetik a malária elleni védőoltást

30 éven át fejlesztették, bevetik a malária elleni védőoltást

Elutasították a fegyverrel szökő elítélt panaszát

Elutasították a fegyverrel szökő elítélt panaszát

A vb nyitánya előtt maradt kapitány nélkül a hokiválogatott

A vb nyitánya előtt maradt kapitány nélkül a hokiválogatott

Megint baja van az EU-nak azzal, ahogy a kormány az államadósságot számolja

Megint baja van az EU-nak azzal, ahogy a kormány az államadósságot számolja

Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence

Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence

Matolcsy fia Porschékat gyűjt

Matolcsy fia Porschékat gyűjt