szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alacsony forgalom mellett hatalmas árfolyamugrásokkal alakult pénteken délelőtt a forint árfolyama.

A budapesti bankközi devizapiacon pénteken délelőtt fél tízkor 266,00/50 forint volt az euró árfolyama, ami erősebb forint pozíciót jelent a csütörtök délutáni 268,90/269,10-es értéknél.

Ugyanakkor az éppen aktuális árfolyamnál többet árul el a piac hangulatáról, hogy a hajnali 268,60-as szint után erős kilengésekkel 263 forintig nyomták le az árfolyamot, ami innen tért vissza 266 forint fölé; jellemző az is, hogy a jegyzést két-három forintos ugrások alakítják.

A kereskedők szerint kivárás, óvatosság érzékelhető, de a legfontosabb mégis az, hogy egyelőre „alig van piac”. Így fordulhat elő, hogy az árfolyamot már kis tételek is nagymértékben képesek elmozdítani.

A forint a dollárral szemben is erősödött: az amerikai deviza árfolyama 197,40/198,00 a csütörtöki 200,80/90 forint után.

Az előző napi megállapodás alapján a Magyar Nemzeti Bank péntekre változó kamatozású állampapír-vételi aukciót hirdetett meg azoknak az elsődleges forgalmazóknak, akik a megállapodásban vállalt kötelezettségeiknek eleget tesznek, és a felhívásban szereplő feltételeket elfogadják.

Az aukció időpontja: péntek 12:45 - 13:00 óra. Az aukción 25 milliárd forintnyi hároméves 2011/C, 20 milliárd forintnyi ötéves 2012/C és 5 milliárd forintnyi tízéves 2019/A államkötvény ajánlható fel, de az MNB-nek jogában áll a megcélzott vételi mennyiségtől plusz-mínusz 25 százalékos sávban eltérni az ajánlatok beérkezését követően, azok ismeretében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Hullámzik a forint árfolyama

A budapesti bankközi devizapiacon csütörtök délben 265,50/70 forint volt az euró árfolyama, ami erősebb pozíciót jelent a reggeli 269,90/270,10 forintnál, és különösen az éjszakai tengerentúli kereskedés 273 forintos szintjénél.

MTI Gazdaság

Kissé erősödött a forint

Jelentősen ingadozott a forint árfolyama csütörtökön a bankközi piacon, zárásra kissé erősebb pozícióba került a szerda délutáni szintjénél.

MTI Gazdaság

Forintért kínál eurót a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank és az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki együttműködési megállapodása alapján a jegybank új eurólikviditást nyújtó O/N FX-swap rendelkezésre állást vezet be október 16-tól visszavonásig, melynek keretében az MNB partnerei minden kereskedési napon előre meghatározott áron helyezhetnek el forintot a jegybanknál euróért cserébe, FX-swap ügyletek keretében.