szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken hivatalában fogadta a Nemzetközi Pénzügyi Intézet (Institute of International Finance, IIF) ügyvezető igazgatóját.

Gyurcsány Ferenc és Charles H. Dallara. Majd lesz segítség
© MTI
A miniszterelnök beszámolt Charles H. Dallarának a nemzetközi pénzügyi válság nyomán Magyarországon kialakult helyzetről, az Európai Unió brüsszeli csúcsértekezletén tett magyar javaslatokról, valamint azokról az intézkedésekről, amelyeket a kormány a nemzeti bankkal és a pénzügyi szervezetek képviselőivel közösen az elmúlt napokban hozott.

A tájékoztatás szerint a befektetési szakember kedvezően értékelte a magyar intézkedéseket, a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Központi Bankkal létrejött magyar megállapodást pedig előremutatónak nevezte.

Az IIF ügyvezető igazgatója közölte: javasolni fogja partnereinek, hogy az amerikai és a nyugat-európai pénzügyi szektor stabilizálódása után segítsenek rendezni a helyzetet a közép-európai piacokon is. A közlemény arra is kitér, hogy Charles H. Dallara a pénzügyi válságot egy nyugatról indult problémaként jellemezte, amelynek okai nem a magyar gazdaságban keresendők.

Gyurcsány Ferenc és Charles H. Dallara legutóbb 2006-ban találkozott egymással. Az IIF ügyvezetőjének értékelése szerint azóta a magyar kormány nagyon jelentős eredményeket ért el az egyensúly megteremtése érdekében – olvasható a kormányszóvivői iroda közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyurcsány: most lehetne megállapodni hosszabb távú ügyekről

Gyurcsány Ferenc válaszában intézkedéseik mércéjeként említette, hogy nem alakultak ki sorok a bankok előtt, mert sikerült megőrizni a magyar pénzintézetekbe vetett bizalmat. Egyúttal kiemelte: sikerült visszaverni a forint és az OTP elleni támadást, ami azt mutatja, hogy a lépések elégségesek voltak. Napirend előtt: reakciók és viszonválasz.

MTI Itthon

Gyurcsány: pénzügyi stabilitás mindenek fölött

A mostani helyzetben elsődleges a hazai pénzpiacon a pénzügyi stabilitás és finanszírozás biztosítása - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy a vezető pénzügyi, gazdasági szakemberekkel találkozott.

MTI Itthon

Gyurcsány szívességet kért Orbántól

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kabinetfőnökén keresztül azt kérte Orbán Viktortól, vesse latba befolyását annak érdekében, hogy az európai konzervatív pártok is támogassák a Magyarország által javasolt négy pontot. A Fidesz szóvivője közölte, Orbán Viktor közbenjár a magyar javaslat elfogadása érdekében.

MTI Gazdaság

Gyurcsány: négypontos magyar javaslat az EU-csúcsra

Négypontos javaslatot terjeszt a magyar kormány az Európai Unió állam- és kormányfői elé Brüsszelben, ahol szerdán tárgyalnak a nemzetközi pénzügyi válság okozta teendőkről - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival folytatott konzultáció után.

411 millió forintért vesz cipőket a MÁV

411 millió forintért vesz cipőket a MÁV

Jöhet a 8 millió forintos Tesla

Jöhet a 8 millió forintos Tesla

Hazaengedték a kórházból Pataky Attilát

Hazaengedték a kórházból Pataky Attilát