szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német parlament alsóháza elfogadta a kormány 500 milliárd eurós pénzügyi mentőtervét. A Bundestag péntek délelőtti vitáját követő szavazáson 476 képviselő voksolt a bankmentő terv mellett, míg 99-en – az ellenzéki Zöldek és a Baloldal pártjának képviselői – ellene foglaltak állást.

Az alsóház jóváhagyása után a mentőcsomag a felsőház, a Bundesrat elé kerül, amely várhatóan ugyancsak jóváhagyja a pénzügyi mentőtervről szóló törvénytervezetet. A gyorsított eljárás utolsó elemeként Horst Köhler államfő aláírásával a tervezet pénteken délután törvényerőre emelkedik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Der Spiegel: további német bankok dőlhetnek be

Az elkövetkező időszakban további német bankok eshetnek a globális pénzügyi válság áldozatául - vélekedik a Der Spiegel. A német lap szerint a következő nagyjából másfél évben sokkal több pénzre lesz szükség a bajba jutott bankok refinanszírozásához, mint a Hypo Real Estate (HRE) számára kilátásba helyezett, de időközben veszélybe került 35 milliárd euró.

MTI Gazdaság

Kihátráltak a német HRE megmentése mögül a bankok és a biztosítók

Veszélybe került a súlyos likviditási gondokkal küszködő Hypo Real Estate (HRE) nagy jelzáloghitel-intézet megmentése, miután német bankok és biztosítók kiszálltak a bank talpra állítását célzó mentőakcióból. A Hypo hétvégi közleménye szerint "alternatív megoldásokat" keresnek, hogy tovább tudjanak működni.

MTI Gazdaság

A német kormány újabb mentőcsomagot dolgoz ki a HRE megmentésére

A német kormány újabb megmentési tervet dolgoz ki a súlyos helyzetbe került, likviditási gondokkal küszködő Hypo Real Estate (HRE) jelzáloghitel-intézet megmentésére, miután a német bankok és biztosítók kiszálltak a HRE talpra állítását célzó mentőakcióból – jelentette be Angela Merkel német kancellár.

MTI Gazdaság

A franciák is pénzügyi mentőcsomagot akarnak, a németek ellenzik

A globális pénzügyi válságról az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó Franciaország javaslatára tartandó európai csúcstalálkozó körül csütörtöki lapértesülések szerint egyre nagyobb a bizonytalanság, miután az európai országok megosztottak a megoldási javaslatokat illetően.

Lezsák Sándorékhoz került Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet

Lezsák Sándorékhoz került Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet

Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Lavrov: Kína és Oroszország nem játszik a nyugati szabályok szerint

Lavrov: Kína és Oroszország nem játszik a nyugati szabályok szerint