szerző:
MTI

A jövő évre beterjesztett költségvetésben 300 milliárd forintos tartalékot képzett a kormány - mondta egy esti televíziós műsorban Veres János pénzügyminiszter.

Az m1 A szólás szabadsága című műsorban a pénzügyminiszter utalt arra, hogy ha a legnagyobb exportpiacunkon, Németországban a ma várt 0,2 százalékos növekedés sem valósul meg jövőre, akkor a magyar költségvetésben is elő kell venni azt a változatot amelyet erre az esetre dolgoztak ki.

A pénzügyi válság első lépésben a reálgazdaságnak azokat az ágait érintheti negatív módon, amelyekben az értékesítést hitelekkel kapcsolják össze, ilyen például az autóipar, az elektronikai ipar vagy az ingatlan ágazat - magyarázta Veres.

Az év végéig - noha a kiadáscsökkentés nyomán 200 milliárd forinttal kisebb lesz az igény - még három milliárd euró összegű új, belföldi állampapír kibocsátásra van szükség a lejáró állampapírok miatt - jelezte a pénzügyminiszter. Drágul az adósság finanszírozása is. Amíg korábban az állampapírok után 8-8,5 százalékos kamatot kellett fizetnie az államnak, most ez felugrott 11-12 százalékra.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Veres: kormány mindent megtesz a stabilitás érdekében

A magyar bankrendszer stabil, tőkeerős, betartja a prudenciális szabályokat, de nem tudja függetleníteni magát a pénzpiaci folyamatoktól, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a pénzpiac stabilitása fennmaradjon – mondta Veres János pénzügyminiszter a jegybankelnökkel és az OTP elnök-vezérigazgatójával tartott pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI Gazdaság

Veres: az idei kiadáscsökkentés 103 milliárd forint

Az idei eredményszemléletű államháztartási hiány a GDP 3,4 százaléka lesz a konvergenciaprogramban rögzített 4,3 százalékkal, illetve a korábban bejelentett 3,8 százalékkal szemben, ami 103 milliárd forintos megtakarítást jelent – közölte Veres János pénzügyminiszter.

MTI Gazdaság

Veres: jövőre 1,2 százalékos GDP-növekedés

A kormány által benyújtandó módosított költségvetéshez tartozó új makrogazdasági pálya szerint 2009-ben a GDP a korábbanvárt 3 százalék helyett 1,2 százalékkal nő, 3,9 százalékos átlagos infláció mellett a korábban prognosztizált 4,3 százalék helyett – jelentette be Veres János pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.

MTI Gazdaság

Csányi visszautasította Veres ajánlatát, zuhan a BUX

A Budapesti Értéktőzsdén pénteken a nyitást követően felfüggesztették többek között a Mol, az OTP, a Magyar Telekom és több kisebb értékpapír kereskedését, mert azok átlépték az árfolyamcsökkenés 10 százalékos limitjét.

MTI Gazdaság

Elemezők szerint objektív Veres 1,2 százalékos GDP-előrejelzése

A kormány által benyújtandó módosított költségvetéshez tartozó új makrogazdasági pálya szerint 2009-ben a GDP a korábban várt 3 százalék helyett 1,2 százalékkal nő, 3,9 százalékos átlagos infláció mellett a korábban prognosztizált 4,3 százalék helyett – jelentette be Veres János pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.

MTI Gazdaság

Veres János: 2 százalék alatt lesz a növekedés

Jövőre két százalék alatti gazdasági növekedéssel számol a kormány - mondta Veres János pénzügyminiszter a költségvetési törvényjavaslat újratervezéséről az MSZP soron kívüli ülése után Budapesten újságíróknak. Korábban a kormány 3 százalékos GDP-növekedést tervezett 2009-re.

MTI Gazdaság

Veres: kisebb lesz a hiány a tervezettnél és a vártnál is

Az idei eredményszemléletű államháztartási hiány a GDP 3,4 százaléka lesz a konvergenciaprogramban rögzített 4,3 százalékkal, illetve a korábban bejelentett 3,8 százalékkal szemben, ami 104 milliárd forintos megtakarítást jelent - mondta Veres János pénzügyminiszter.

Megfogta a Boeingot a repülési tilalom

Megfogta a Boeingot a repülési tilalom

Huszonkét amerikai államban terjed a kanyaró

Huszonkét amerikai államban terjed a kanyaró

Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra

Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra

Index: Több százmilliós szerződésmódosítással kezdődhet a budapesti patkányirtás, ha még nem késő

Index: Több százmilliós szerződésmódosítással kezdődhet a budapesti patkányirtás, ha még nem késő

Újabb kilenc évre megy börtönbe a porschés gyilkos, ezúttal rablás miatt

Újabb kilenc évre megy börtönbe a porschés gyilkos, ezúttal rablás miatt

Az utolsó Bosszúállók-film pont az a csodás finálé, amit a rajongók megérdemelnek

Az utolsó Bosszúállók-film pont az a csodás finálé, amit a rajongók megérdemelnek