szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország a gazdaság élénkítése céljából gyorsítja az adókönnyítés ütemét, többlet összegeket juttat a hadiiparnak, és hozzájárul a pénzügyi válság miatt nehéz helyzetbe került országok megsegítésére szánt IMF-csomagok finanszírozásához, jelentette be csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök.

Az orosz gazdaságélénkítő csomag részeként a miniszterelnök jelezte: az adócsökkentést úgy gyorsítják, hogy a kormányzóságok hatáskörébe utalják az áfa-kulcs legfeljebb 10 százalékponttal 5 százalékra való csökkentését, és az év végéig minimálisra mérséklik az áfa-visszatérítés idejét. Kilátásba helyezte a társasági adó 4 százalékponttal való csökkentését is. A Nemzetközi Valutaalap által tervezett csomagok finanszírozásához Oroszország 1 milliárd dollárra járul hozzá, mondta Putyin. A hadiipar élénkítésére, a vállalati csődök elkerülésére 50 milliárd rubel többletkiadást (hozzávetőleg 1,82 milliárd dollárt) szán az orosz kormány két év alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Gazdaság

Strauss-Kahn: több pénzre van szüksége az IMF-nek

Több pénzre lesz szüksége a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) a segítségre szoruló országok számának várható növekedése miatt, mondta hétfőn Londonban a szervezet vezérigazgatója, aki alig burkolt formában gazdaságélénkítő célú kamatcsökkentésre szólította fel az euróövezetet.

MTI Gazdaság

Az IMF 518 millió dolláros kölcsönt ad Szerbiának

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 518 millió dolláros készenléti hitelt nyújt Szerbiának, hogy leküzdje a globális pénzügyi válság hatásait - jelentette be helyi idő szerint hétfőn Washingtonban Dominique Strauss-Kahn IMF-főigazgató.

MTI Gazdaság

FT: Japán 100 milliárd dollárt kölcsönöz az IMF-nek

Japán 100 milliárd dollárig terjedő hitelkeretet bocsát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rendelkezésére saját tartalékaiból, a globális pénzügyi válsággal küszködő feltörekvő gazdaságok megsegítésére, írta japán kormányilletékesekre hivatkozva a pénteki Financial Times.

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb

Úgy látszik, túl korán kezdtek el azzal riogatni, hogy a brit vírusmutáns halálosabb