szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Korrigálta kissé előző napi nyereségét a forint, az eurót reggel kilenc órakor 288,20/35 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 287,30/50 forint után.

Hétfőn erősödött a forint, követve régiós devizatársait, s köszönhetően az amerikai gazdaságösztönző csomag elfogadásának reményében javuló befektetői hangulatnak, valamint a zlotyt erősítő lengyel jegybankelnöki nyilatkozatnak. Kedden korrekciós fázis következett be, amit támogatott az euró gyengülése a dollárral szemben. A hétfői 1,30 körüli szintről keddre 1,29 dollár alá gyengült vissza az euró.

Mindhárom deviza esetében az árfolyam konszolidálódására, az ingadozás csillapodására számítanak a piacon. Javítja a forinttal kapcsolatos befektetői hangulatot az ÁKK kötvényaukcióinak újraindítása a héten. A dollárt 223,30/40 forinton jegyezték kedden reggel, szemben a hétfő délutáni 219,85/220,10 forinttal.

A nemzetközi devizapiacokon a svájci frank reggel 190,79 forintos jegyzésen állt, a hétfői zárás 191,16 forint volt, az MNB hivatalos devizaárfolyama pedig 192,94 forint.

A japán jent 2,4462 forinton jegyezték reggel a nemzetközi kereskedelemben, szemben a hétfői 2,4514 forintos zárással. Az MNB hétfői hivatalos jegyzése (100 jen) 245,84 forint.

A bankközi forintpiacon az egynapos finanszírozási (o/n) kamat változatlanul a jegybanki alapkamat alatt, 9,20 százalék körül alakul, a távolabbi lejáratok iránt továbbra sincs érdeklődés. Az állampapírok másodpiacán hétfőn a forint erősödésével párhuzamosan a lejárati tartomány egészén 10-25 bázisponttal csökkentek a hozamok.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Az államkötvény kibocsátás felújítására javulhat a forint

A közép-európai piacokon csütörtökön a csehországi 25, vagy esetleg 50 bázispontos kamatmérséklés valószínűsége kelt figyelmet. A prágai központi bank a várakozások szerint inkább csak 25 bázispontos kamatmérséklést hajt végre, majd az év hátralévő időszakában lépését megismétli, tekintettel a koronának az elmúlt hat héten bekövetkezett gyors gyengülésére.

MTI Gazdaság

Megnyugodott a forint?

Stabilizálódott a forint a bankközi devizapiacon, miután az egész régióban megnyugodtak a kedélyek. Az eurót 289 forinton jegyezték egykor.

Gazdaság

Baj-e, ha gyenge a forint? És kinek?

Amikor a minap egy euróért messze több mint 300 forintot kellett adni, azok fülében is megkondultak a vészharangok, akik korábban nem vették komolyan, hogy a gazdasági válság elérte Magyarországot, sőt, a gazdaság átalakítását célzó törekvéseket inkább ármánynak tartották, semmint a szorító kényszerre adandó válasznak. Ha így vesszük, a kulcsdevizák árfolyamának magasra szökkenése még jó szolgálatot is tett, mert rávilágított, hogy további lavírozásra már végképpen nincs idő.

ecoline.hu Gazdaság

Mélypontról mélypontra vergődik a forint

Nem hat a verbális intervenció: hiába szólalt meg kedden – a pénzügyminiszter és a miniszterelnök után – Simor András MNB-elnök is a forint védelmében, a hazai deviza szerda reggel újabb történelmi mélypontot ért el.

MTI Gazdaság

A forint ismét gyengülhet nemzetközi elemzők szerint

Az év eleje óta tartó valutaleértékelődés miatt lelassulhat a kamatcsökkentési lendület a térségben, rövid távon azonban a forint ismét tovább gyengülhet - írta elemzők véleményét idézve péntek reggel a Dow Jones hírügynökség.

Gazdaság

Ki küldte padlóra a forintot?

Átlépte a 300-as határt a euró-forint kurzus, innen azonban visszarántották az árfolyamot. Akad aki jegybanki beavatkozást sejt a forint hirtelen, jelentős erősödése mögött.

A világ tőzsdéi is áldozatául estek a koronavírusnak

A világ tőzsdéi is áldozatául estek a koronavírusnak

Gyönyörű naplementét fotóztak Budapesten

Gyönyörű naplementét fotóztak Budapesten

BKK-vezér: Néhány éven belül lesz e-jegyrendszer

BKK-vezér: Néhány éven belül lesz e-jegyrendszer