Tetszett a cikk?

Gyengült a BUX szerdán, miután a Wall Streeten meredek eséssel zártak a részvényindexek. A BÉT-en az OTP kellemes meglepetést okozott, a Richter árfolyama viszont meredeken esett.

A keddi amerikai tőzsdei esés - amit a bankmentő csomag ismételt elhalasztása váltott ki - után Európában elmaradt a zuhanás. Ahhoz képest, hogy a Wall Street barométere, a Dow Jones részvényindexek közel öt százalékkal zuhant, a BÉT benchmarkjának 1,6 százalékos visszaesése szerénynek nevezhető. A BUX a napot 11 737 ponton fejezte be, a forgalom 22 milliárd forint volt.

Jól szerepelt az OTP, zuhant a Richter

A vezető részvények közül elsősorban az OTP vonta magára a befektetők figyelmét, a 16 milliárd forint értékben gazdát cserélő részvény napközben 4 százalékos pluszban is járt, végül 0,4 százalékos nyereséggel 2480 forinton zárt. A várttól kismértékben elmaradó üzemi eredményről beszámoló Richter 3,9 százalékkal 26 800 forintra gyengült, miközben a Mol árfolyama 3,6 százalékkal 9400 forintra hanyatlott, a Magyar Telekom pedig 2,1 százalékkal 582 forintra drágult.

Nyertes, vesztes

A nap nyertese a Bookline volt, jegyzése 3,5 százalékkal 384 forintra süllyedt, míg a vesztes Csepel 11,5 százalékkal 246 forintra gyengült.

Ecoline.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Tovább gyengül a forint

Még mindig az Obama-csomag miatti csalódottság kínozza a forintot, amely szerdán tovább gyengült az euróhoz képest.

Gazdaság

Tőzsdék: a medve ébresztette Európát

A keddi közel öt százalékos Dow Jones-zuhanás után – mint az várható volt – az európai tőzsdéket is a medve ébresztette szerda reggel. Budapest sem volt kivétel. A BÉT vezető indexe a szerdai nyitás után közel fél órával 11 775,4 ponton állt, 152,4 ponttal (1,3 százalékkal) a keddi záróérték alatt.

MTI Gazdaság

NYSE: recessziós félelmek miatt csökkennek a határidős indexek

Az amerikai határidős indexek szerdán veszítettek értékükből, és ez a tőzsdék halvány nyitását valószínűsíti, miután kiábrándító pénzügyi jelentést tett közzé a Research In Motion (RIM), és ez tovább mélyítette a befektetők aggodalmát a recessziónak a fogyasztói és üzleti kiadásokra gyakorolt hatását illetően.

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Sokmilliárdos ügyben tett feljelentést a Magyar Tenisz Szövetség

Sokmilliárdos ügyben tett feljelentést a Magyar Tenisz Szövetség

Egy naperőmű nem fog 100 év múlva üzemelni, de egy vízerőmű igen – Gibárton jártunk

Egy naperőmű nem fog 100 év múlva üzemelni, de egy vízerőmű igen – Gibárton jártunk