Tetszett a cikk?

Minimális emelkedéssel kezdtek az európai börzék, nem kivétel a BÉT sem, amelyen a vezető részvények többsége felfelé indult.

Enyhe pluszban nyitott a Budapesti Értéktőzsde, amelynek vezető indexe 10 401 ponton vágott neki a csütörtöki kereskedésnek, ez 0,46 százalékos növekedést jelent. A kereskedés első perceiben felfelé mozdult az index: negyed 10 után néhány percben már 1,3 százalékos pluszban állt.

Csak a Mol kezdett pirosban

A vezető részvények többsége zöldben kezdett, egyedül a Mol indított némi visszaeséssel (8610 forinton), de az olajipari cég papírjai is felfelé vették az irányt nyitás után, s negyed 10-kor már 0,3 százalékkal magasabban álltak, mint szerdán záráskor. Az OTP bő 1 százalékot emelkedett, s 1830 forinton vágott neki a napnak, míg a Richter 0,3 százalékkal 25 500 forintra drágult, az MTelekom pedig majd 1,5 százalékkal 532 forintig erősödött.

Enyhe pluszok mindenhol

A vezető európai börzék is pluszban álltak néhány perccel nyitás után. A londoni tőzsde vezető indexe, az FTSE-100 0,36 százalékkal, 4021 pontig emelkedett, míg a frankfurti Dax-30 hasonló mértékben, 4221 pontig erősödött, a párizsi CAC-40 mutató pedig majd 0,7 százalékkal, 2893 pontra ugrott.

Ecoline.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Devizapiac: a forint továbbra is kiszolgáltatott

A forint kereskedelme továbbra is hektikusnak ígérkezik, a nemzetközi piaci hangulat kénye-kedvétől függ, írta elemzők véleményét idézve csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség, hozzátéve, hogy a térségi pénzügyi vezetők erőteljes szóbeli beavatkozása és némi profitkivétel - csakúgy, mint csütörtök reggelre - a következő napokban is lassíthatja, meg-megállíthatja a romlást, habár belátható időn belül javulásra alig lehet számítani.

Gazdaság

Forint: 300 alatt járt az euró

Enyhe erősödéssel kezdett a forint csütörtökön. Olcsóbb lett a dollár, a frank és az euró is, utóbbi árfolyama 300 alatt is járt.