Tetszett a cikk?

A BUX meredek zuhanással kezdte a keddet, később azonban megérkeztek a vevők, és az index már a hétfői záróérték közelébe is felemelkedett.

A 12 éves mélypontra zuhanó amerikai Dow Jones részvényindex ellenére a BÉT-en elmaradt a pánik, sőt, a tetemes mínuszból induló index a veszteség nagy részét ledolgozta fél 11-re. A mutató ismét 10 000 pont alatt járt az első percekben, majd 10 200 pontra emelkedett, ami már "csupán" 0,8 százalékos veszteséget jelentett. A forgalom 4 milliárd forint volt az első másfél órában, ebből az OTP-re 3 milliárd jutott.

Az OTP Bank papírját az ING vételre ajánlja, igaz ugyanakkor, hogy a célárát csökkentette: egészen pontosan 4950 forintról 3260 forintra vitte le. A részvényárfolyam 4,4 százalékkal 1625 forintra esett a kereskedés elején. A Mol 2,0 százalékkal, 8950 forintra, a Richter 1,2 százalékkal, 23 805 forintra gyengült.

A vártnál jobb negyedéves eredményt közlő Magyar Telekom erősödni tudott, árfolyama 2,3 százalékkal 536 forintra ment föl. A társaság 12,6 milliárdos negyedéves profitot mutatott ki, ami mintegy 35 százalékkal haladja meg az elemzői konszenzusokat.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Óriási eladás volt az OTP piacán

Az OTP részvényárfolyama 1800 forint alatt is körülnézett szerdán, a zárásra azonban egészen 1810 forintig emelkedett – 11,5 százalékos mínusszal hozzájárulva a BUX 7,3 százalékos csökkenéséhez.

Gazdaság

BÉT: a hétfő sem az OTP napja lesz?

Több mint három százalékos mínuszban állt az OTP a hétfői kereskedés kezdete után szűk fél órával; a banki papír a BUX-ot is a negatív tartományba taszította.