szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fele annyi célt gyártottak Németországban idén márciusban, mint egy évvel korábban. Ez a legnagyobb visszaesés azóta, hogy közel két évtizede egyesült a két német állam.

Idén márciusban 1,28 millió tonna nyersvasat gyártottak, ami 50,3 százalékos csökkenés éves szinten. Nyersacélból 2,1 millió tonna készült, 49,8 százalékkal kevesebb, mint egy éve – közölte kedden a német statisztikai hivatal. Februárban harmadával kevesebb acélt gyártottak, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Az acélgyártás visszaesése közvetlen következménye a globális gazdasági válságnak, aminek a hatására csökkent az acél iránti kereslet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Chávez államosítja a legnagyobb venezuelai acélgyártót

Bejelentette Hugo Chávez venezuelai elnök a latin-amerikai ország legnagyobb acélgyártója, a Sidor államosítását, jóllehet a caracasi kormány még tárgyal a cég tulajdonosaival a vállalat többségi részesedésének megvásárlásáról.

MTI Karrier

Két százalékos béremelés a német acéliparban

A német acélipari dolgozók és a munkáltatók részlegesen 2 százalékos átlagos béremelésben állapodtak meg a jövő évre, és idén az alkalmazottak 350 eurós egyszeri pótlékot kapnak - közölték a német fém- és gépipari szakszervezeti szövetségben (IG Metall).

MTI Gazdaság

Uniós dömpingvám acélipari termékekre, Kína méltatlankodik

A kínai Csiahszing (Jiaxing) város acélipari vállalatait tömörítő szövetség hétfőn nyilatkozatban méltatlankodott amiatt, hogy az Európai Bizottság e hónap elején kilátásba helyezte a Kínából származó, acélból készült rögzítő anyagok - csavarok, szegecsek, alátétek - akár 87 százalékos dömpingvámjának bevezetését.

MTI Gazdaság

Abramovics terjeszkedik az acéliparban

Roman Abramovics, Oroszország leggazdagabb embere, a Chelsea labdarúgócsapat tulajdonosa által ellenőrzött vállalkozás megszerezte Oroszország vezető szén- és acélfeldolgozó vállalata, az Evraz 41 százalékos részvénycsomagját.