szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A romló befektetői hangulat ellenére jól tartja magát a forint: az euró árfolyama a reggel a hét eleji szintre kapaszkodott vissza.

A hétfő esti forinterősödést követően kedd délelőtt az euróárfolyam visszatért a korábbi szintre, de a befektetői hangulat romlásához képest nem gyengült jelentősen a magyar fizetőeszköz. A közös európai pénz kurzusa tegnap reggel a 296-os szint körül kezdett, este azonban megfordult 294 alatt is. Időközben azonban – részben a sertésinfluenza miatt - a világ börzéin kitört a pánikhangulat, az indexek meredeken estek, különösen Ázsiában, ahol a Nikkei 225 délutánra már vaskos, 2,4 százalékos veszteségbe fordult. A befektetői hangulat romlása pedig természetesen a forintra is kihatott, így az euró árfolyama kedd reggel visszakapaszkodott a 296-os szintre, s nagyjából itt meg is ragadt.

A tőzsdéken tapasztalt hangulathoz képest a forint kifejezetten jól tartja magát – mondta Misik Sándor a Hamilton devizakereskedője. A szakértő jelezte: az elmúlt napokban a dollár jelentősen erősödött, ami általában a régiós devizák gyengülését vonja maga után, ezúttal azonban a forint nem zuhant meg számottevően, sőt tegnap délután még erősödni is tudott. Hozzátette: a magyar fizetőeszköz árfolyama a régiós devizákéval együtt mozog.

Enyhén drágult este óta a svájci frank is, amelyért jelenleg 196,7 forintot kell fizetni nagyjából 1 forinttal többet, mint 12 órával ezelőtt. Hasonlóan alakult a dollár árfolyama is, amely a 226,5-ös szintről 227,5-ig kapaszkodott fel.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok április utolsó hetére

Az előző hét eseményeit kissé háttérbe szorították a hétvégén kipattant sertésinfluenza-járvánnyal kapcsolatos hírek, és felborították a fennálló piaci trendeket. Az elmúlt időszakban a tőzsdék emelkedésnek indultak ugyan, ám ez még törékeny, a fertőzés híre pedig kihat a piacokra. Mire figyeljünk a héten?

A szlovén városok téli világa utánozhatatlan

A szlovén városok téli világa utánozhatatlan

Megtiltotta a kormány, hogy adót emeljenek az önkormányzatok

Megtiltotta a kormány, hogy adót emeljenek az önkormányzatok

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára