Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A Nemzetközi Valutaalap szerint "nagyon bátorítóak" a kínai gazdasági adatok, de csak a következő hónapok teljesítménye alapján dönthető el biztosan, hogy a gazdaság a tartós növekedés szakaszába jutott-e.
A befektetések, a bankhitelezések a vártnál kedvezőbben alakulnak – vélekedett Joshua Felman, az IMF ázsiai és csendes-óceáni részlegének helyettes vezetője. Elmondta, hogy a Valutaalap e heti előrejelzésében a kínai gazdaság mindössze 6,5 százalékos növekedését prognosztizálja erre az évre, 2010-re pedig 7,5 százalékos fellendülést vár, szemben a 2008 évi 9 százalékos, illetve a megelőző öt év folyamatos kétszámjegyű növekedési ütemével. Felman hozzátette, hogy az IMF az év későbbi szakaszádban módosíthatja előrejelzését.
A kínai kormány idénre 8 százalékos növekedést vár, ugyanis legalább ekkora tempó szükséges ahhoz, hogy kellő számú munkahely jöjjön létre. A múlt héten közzétett kínai feldolgozóipari menedzser index az ipar áprilisi – már a második hónapja tartó – élénkülését jelezte, és felerősítette a reményeket, hogy a kínai gazdaság az elmúlt hónapok lassuló növekedése után újra fellendülőben van.
A kínai vezetés a múlt év végén 585 milliárd dollár értékű gazdaságösztönző csomagot fogadott el, hogy a hitelezések és a hazai fogyasztás lendületbe hozásával ellensúlyozza a nemzetközi válság kínai kivitelt érintő hatását.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.