szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Németországban májusban 22 év óta első ízben nem emelkedtek éves szinten az árak. Legutóbb 1987 májusában fordult elő, hogy az árszínvonal stabil maradt.

Mint a wiesbadeni statisztikai hivatal jelentette, a májusi infláció 0,0 százalékos volt, az előzetes várakozásoknak megfelelően. Áprilishoz képest a fogyasztói árak 0,1 százalékkal drágultak.

Áprilisban éves összehasonlításban az árak 0,7 százalékkal emelkedtek, nem változtak viszont márciusban képest. Az árak stabilitásához részben az is hozzájárult, hogy egy évvel ezelőtt magas szinten álltak az árak, továbbá, hogy azóta főként az energiaféleségek, de számos élelmiszer ára is csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Bajnai a "szívünkből szól" - mondják a német vállalatok

A Magyarországon jelen lévő német cégek panaszkodnak a politikai helyzet instabilitása és az árfolyam-ingadozások miatt. Ennek ellenére a magyarországi helyszín a Bosh, az Oetker, a Miele, a Hartrodt és a többiek számára továbbra is vonzó - írta hétfői, budapesti keltezésű, terjedelmes összeállításában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

MTI Gazdaság

A német gazdaság 3,8 százalékkal esett vissza az első negyedévben

Németország gazdasága az első negyedévben a legnagyobb ütemben romlott az ország 1990-es újraegyesítése óta, a hazai össztermék (GDP) az első negyedévben 3,8 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedhez képest szezonális és naptári kiigazítással, változatlan áron.

MTI Gazdaság

DIW: stabilizálódhat a német gazdaság a második negyedben

A német gazdaság rekord nagyságú első negyedévi visszaesése után lassan stabilizálódhat a helyzet a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) szerint, amely a bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékos csökkenését valószínűsíti a második negyedre.