Tetszett a cikk?

A Deutsche Bank megemelte mindkét BÉT-en jegyzett nagy gyógyszergyártó célárát, a befektetők pedig üdvözölték a döntést; a BUX húsz perccel a szerdai nyitás után fél százalékos pluszban állt.

A BÉT vezető indexe június 24-én fél tíz előtt öt perccel 14 924 ponton állt, 77 ponttal a hétfői záróérték fölött. Különösen jó kezdték a napot a gyógyszergyártók, amelyeknek célárát a Deutsche Bank – a vételi ajánlás megtartásával – megemelte. A legnagyobb német pénzintézet az „erős pénzügyi teljesítményre és a stabil mérlegre” hivatkozva a Richter célárát 34 000 forintról 39 000 forintra, az Egisét 17 000 forintról 22 000 forintra emelte.

Az elismerés is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Richter kurzusa 1,5 százalékkal, 31 450 forintra, az Egisé pedig 1,1 százalékkal, 16 780 forintra emelkedett. A vezető részvények közül egyedül az OTP gyengült: a banki papír húsz perccel a nyitás után 3 450 forinton cserélt gazdát, 5 forinttal a keddi záróár alatt. A Mol részvényárfolyama 0,7 százalékkal, 11 800 forintra emelkedett, a Magyar Telekom pedig 20 perc elteltével visszatért az 584 forintos keddi záróárhoz.

A Raiffeisen elemzői szerint egyelőre kivárást javasolnak a részvényvásárlást tervezőknek. A szakemberek szerint a vezető részvények esetében bőven van még tér lefelé: az OTP 3 000 forintig, a Mol 10 600 forintig, a Magyar Telekom pedig 560 forintig gyengülhet komolyabb ellenállás nélkül.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: folytatódik a lejtmenet

A nyitásban mindenképpen csökkenést várnak, de a nap több részében sem számítanak jelentős változásra a Budapesti Értéktőzsdén a szakértők kedden.

Gazdaság

BÉT: Európa az irányt keresi, a BUX-ot a Richter húzza

A Magyar Telekom és a Mol emelkedése sem tudta ellensúlyozni a Richter közel két százalékos esését, a BUX kedden egy hajszállal a hétfői zárószint alatt delelt. A BÉT vezető indexe június 23-án, délután egy órakor 14 688 ponton állt, 34 ponttal a hétfői záróérték alatt.

ecoline.hu Gazdaság

Megtalálta a helyes utat a BUX

Pluszban zárt kedden a BUX: a vezető részvények közül a Mol, az OTP és a Magyar Telekom is drágulni tudott, a Richter azonban süllyedt.

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben

A kínai hadsereg hackerei támadtak meg kétszáznál több japán nagyvállalatot

A kínai hadsereg hackerei támadtak meg kétszáznál több japán nagyvállalatot

Egyetlen kocsit sem adott el, mégis 87 milliárd dollárt ér egy kínai autógyár

Egyetlen kocsit sem adott el, mégis 87 milliárd dollárt ér egy kínai autógyár