szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az előző esős etet egyetlen nap alatt elfelejtette a BUX: az index hetek óta nem látott mértékű emelkedést mutatott hétfőn.

Majd nem két hónapja nem látott növekedést mutatott a hét első kereskedési napján a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. A BUX enyhe mínuszban kezdett, de egész nap meredeken emelkedett, s végül 18 814 pontnál landolt, ami 3,4 százalékkal magasabb a pénteki záróértéknél. Legutóbb egy hete zárt ennél magasabban a mutató, amely két hete szinte folyamatosan esik.

A vezető papírok mindegyike jól teljesített. A legjobban a Richter ment, amely majd 6 százalékkal 34 300 forintig kapaszkodott, de bő 3,5 százalékos többletet hozott össze a Mol is, amely végül 11 660 forinton búcsúzott a naptól. A Magyar Telekom papírok mindeközben 2,3 százalékkal drágultak, s végül 585 forinton zártak.

Összeszedte magát nap végére az igen gyengén kezdő OTP is. A bankpapír nap elején 300 alá is benézett, innen azonban visszapattant, s meg sem állt a 3170-es záróárig, amely a pénteki végső értéknél is 2,7 százalékkal magasabb. Söre Balázs a Buda Cash határidős üzletkötője elmondta: egyrészt a 3000-es szint is elég erős támasznak számít, másrészt igen közel van a 200 napos mozgóátlag is (2950 körül), így nem csoda, hogy – ha ideiglenesen is, de -megfordult az elmúlt napok eső trendje. A szakember hozzátette: következő napokban növekedés várható, a néhány napos emelkedés után azonban újabb esés jöhet, s elképzelhető, hogy második nekifutásra már áttöri a 3000-es határt a kurzus.

A forgalom némileg meghaladta az éves átlagot, de enyhén elmaradt az elmúlt három hónap átlagától. A 21,5 milliárd forintból az OTP ma majd 15 milliárdot adott, de közel 3 milliárd volt a Mol és 2 milliárd fölé csúszott a Richter forgalma is.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!