szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A nyugati börzék fölfele indultak, míg keleten felemásan teljesítenek az indexek, de inkább esnek. Budapest gondolkodik, melyik irányt válassza.

Minimális mínuszban kezdte a napot a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. A BUX az első percekben esett, így majd 220 pontra eltávolodott a lélektani határnak tűnő 16 000-es szinttől, hamarosan azonban felfelé vette az irányt, s így egy órával a kereskedés kezdete után már enyhén a tegnapi záróérték fölött állt.

A vezető részvények közül ugyanakkor egyelőre csak az OTP és a Richter tud emelkedni. A bankpapír 0,4 százalékos pluszban, 3435 forinton járt 10 óra magasságában, míg a gyógyszeripari cég részvényeit 36 500 forinton jegyezték, ez 0,6 százalékos növekedést jelent a tegnap délutáni szinthez képest.

 

Esik ugyanakkor a Mol, s enyhe mínuszban áll a Magyar Telekom is. Utóbbi jelenleg 619 forinton forog a tegnapi 620-as zárást követően, míg előbbi fél százalékkal esik, s 12 790 forinton áll.

A nyugati tőzsdék mindeközben felfelé tartanak, a legjobban a frankfurti DAX-30 áll, amely 0,85 százalékkal erősödött. A párizsi CAC-40 majd 0,6, míg a londoni FTSE-100 bő 0,5 százalékos pluszban járt egy órával a nyitás után.

 

Felemásan teljesítenek ugyanakkor a régiós börzék. A prágai PX 0,6 százalékos többletet mutatott 10 órakor, a Varsó WIG-20 azonban 0,2 százalékon állt, a bukaresti BET pedig ennél is nagyobb mértékben, 0,6 százalékkal esett.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!