szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország óvatos lesz a további kötvénykibocsátásokkal - mondta Oszkó Péter. A pénzügyminiszter ezt azután nyilatkozta, hogy a múlt héten 1 milliárd euró értékben bocsátott ki eurókötvényt Magyarország.

A Reutersnek nyilatkozva egy televíziós interjúban Oszkó Péter rámutatott, a minisztérium óvatos akar lenni, követni akarja a piaci trendet. Ezért bármilyen döntés egy újabb kötvénykibocsátásról csak valamikor ősszel várható - hangsúlyozta.

A pénzügyminiszter rámutatott arra, hogy rövid távon most a hazai piacon akarják bővíteni a kibocsátást. Miután döntés születetett arról, hogy az IMF-csomagot meghosszabbítjuk, vagy sem, ki kell dolgozni, hogy Magyarország hogyan jusson euróban-, vagy dollárban jegyzett forráshoz - mondta. Oszkó Péter nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Magyarország dollárban jegyzett kötvénnyel jelenjen meg a nemzetközi adósságpiacokon.

A pénzügyminiszter derűlátóan nyilatkozott az idei államháztartási hiányterv teljesítésével kapcsolatban. Oszkó Péter szerint reális a cél, hogy 3,9 százalék lesz a GDP-arányos államháztartási deficit annak ellenére, hogy egy pénzügyminisztériumi előrejelzés szerint a hiány szeptember végére nagyobb lesz az éves célnál, mert ezt kiegyenlíti majd az, hogy a negyedik negyedévben folyik be a költségvetésbe az adóbevételek jelentős hányada.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Magyar eurókötvény: szupersiker nagyon jó időzítéssel

A szervezők "fantasztikus" túljegyzésről számoltak be: 2,9 milliárd euróra volt kereslet a piacon. Londoni vélemények szerint a magyar eurókötvény-kibocsátás szupersikeres kibocsátás volt, nagyon jó időzítéssel. Az ÁKK sem várt ilyen sok ajánlatot.