szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Szűk két órával a szeptember 2-i kereskedés kezdete után emberes mínuszban járt a BUX, az OTP több mint három százalékkal gyengült.

A BÉT vezető indexe szerda délelőtt 10 óra előtt tíz perccel 18 768 ponton állt, 427 ponttal (2,22 százalékkal) a keddi záróérték alatt.

A korábbi tartásról csökkentésre ajánlja a Raiffeisen Magyarország elemzője az OTP papírokat, aki mindazonáltal úgy véli: a jelenlegi feltételek változatlanságából kiindulva a bank tőkehelyzete és profittermelő képessége nincs veszélyben. A célárfolyam így a korábbi 4,265 forintról 4,424 forintra nőtt. A tényleges árfolyam ezt egyelőre felülről közelíti: az OTP részvényei szerdán tíz óra előtt tíz perccel 4710 forinton cseréltek gazdát, 3,3 százalékkal a keddi záróár alatt.

A Mol vezérigazgatója, Mosonyi György a Bloombergnek adott interjújában optimista jövőképet vázolt. A társaság nyeresége 2010-ben nőni fog – ígérte a vezető. A befektetők értékelték a prognózist: a Mol árfolyama a blue chipek közül a legkisebb, egy százalékos mínuszt könyvelte el az első két órában (14 265 forint).

A Magyar Telekom 1,9 százalékkal, 755 forintra, a Richter 2,0 százalékkal, 37 250 forintra gyengült.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!