szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közös hitelintézetet alapítására készül 5 ország 15 vállalkozása. Az összefogással a vállalati hitelezést visszafogó bankokat kívánják megkerülni - írta pénteki számában a Le Tribune című francia gazdasági lap.

A finanszírozási gondokra megoldást kínáló, szövetkezeti jellegű kezdeményezést nyolc francia, három írországi, két brit és egy-egy amerikai és svájci vállalat indította el a párizsi lap szerint. A projekt vezetésére három szakembert kértek fel, akik korábban a német Dresdner Banknál és a Natixis francia befektetési banknál dolgoztak. A munka január végén indul, elsőként megvalósíthatósági tanulmányok készülnek. A szükséges engedélyeket nagyjából egy év alatt szerezhetik meg. 
   
A megalakítani tervezett társaságnak nevet már találtak: a cégéren a Corporate Funding Association (CFA), vagyis Vállalati Finanszírozási Szövetség elnevezés állhat. Ha a projekt sikerül, akkor a CFA lesz 1917 óta az első Franciaországban alapított bank - írta a La Tribune.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!