szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyugati börzék zöldben, a keletiek pirosban álltak 11 óra magasságában. A BUX, bár pluszban kezdett, hamar lejtőre csúszott.

Hiába kezdett pluszban a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a zöld számok hamar pirosba fordultak, s szűk két óra alatt 22 700 pontról 22 300 közelébe szánkázott a BUX. A mutató néhány perccel 11 előtt 22 370 ponton állt, 0,7 százalékkal a szerdai záróérték alatt.

A vezető papírok mindegyike esik, még az az OTP is, amelynek célárát tegnap emelte meg a Merrill Lynch 6950 forintra. A bankpapír ezzel szemben a tegnapi záróárhoz képest 0,6 százalékot süllyedt, s jelenleg 6055 forinton forog. Hasonló mértékben esik a többi blue chip is: a Magyar Telekom 0,7 százalékkal 730, a Richter ugyanennyivel 41 690, míg a Mol 0,6 százalékkal 18 795 forintig ereszkedett. A forgalom nagyjából az átlagnak megfelelő: eddig 6,2 milliárd értékben adtak-vettek papírokat a BÉT-en.

Hasonló a helyzet a régió többi tőzsdéjén is: 11 órakor a prágai PX index 0,5, a varsói WIG-20 1,1, míg a bukaresti BET 0,7 százalékos mínuszt mutatott.  Nyugaton ugyanakkor felfelé indultak a legfontosabb benchmarkok. A legjobban a párizsi CAC-40 áll, amely egyelőre 0,3 százalékkal erősödik, de 0,1 százalékos többletet hozott össze a frankfurti DAX-30 és a londoni FTSE-100 is.

Ecoline 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!