szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A befektetési teljesítmények mérésére a nemzetközileg elfogadott szabvány, a GIPS (Global Investment Performance Standars) elterjesztését kezdeményezi a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Szövetsége (BAMOSZ) a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesületével (CFA Society Hungary) közösen – közölte a két szakmai szervezet csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A BAMOSZ elnöke, Szalai Sándor szerint az egységes szabályok használata segítheti a tisztességes versenyt, és növelheti a tőkepiac és az elért teljesítmények átláthatóságát – áll a közleményben. Hangsúlyozzák: a GIPS olyan etikai keretszabály, amely a befektetési lehetőség tisztességes bemutatására és a teljes körű nyilvánosságára épül. A GIPS használata önkéntes, de elterjedését segítheti az, hogy mostantól a BAMOSZ tagjai, akik összesen 7000 milliárd forint vagyont kezelnek, támogatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!