szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A várt több mint háromszorosával, 1,6 százalékkal nőtt az eurózóna ipari rendelésállománya novemberben októberhez képest – közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken.

A 16 országot tömörítő térségben az új rendelésállomány 1,6 százalékkal bővült októberhez képest, míg 1,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Októberben 1,9 százalékos visszaesést jegyeztek fel havi szinten.

A Reuters által megkérdezett elemzők 0,5 százalékos havi növekedést és 6,2 százalékos éves szintű visszaesést vártak novemberre. A 27 tagállamból álló Európai Unióban az új megrendelések 1,8 százalékkal nőttek októberhez képest és 2,0 százalékkal csökkentek tavaly novemberhez viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!