szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Januárban 115,5 százalékkal több új autót adtak el Kínában, mint egy évvel korábban. A növekedés részben a kínai újév előtti ajándékvásárlásoknak köszönhető.

Januárban összesen 1,32 millió új autót adtak el Kínában, szemben a tavaly januári 610 600 autóval és decemberi 1,1 millióval – derül ki a kínai autóipari szövetség (China Association of Automobile Manufacturers) adataiból. A 115,5 százalékos növekedés részben szezonális hatásnak, a kínai újév előtti ajándékvásárlásoknak köszönhető. A február 14-én kezdődő egy hetes ünnep Kínában az év legnagyobb bevásárlási szezonja, a lakosság rendszerint ekkor szerzi be a tartós fogyasztási cikkeket.

De a világ legnagyobb autópiacának számító Kínában amúgy is rohamos ütemű a bővülés, a gazdasági válság miatt pedig a 2009. januári bázisérték alacsony volt. Az autópiaci fellendülés 2009 áprilisában vette kezdetét a kormány értékesítést ösztönző intézkedéseinek köszönhetően. Elemzők szerint az autópiac növekedési üteme 10 százalék körüli lesz az idén Kínában, köszönhetően az ösztönző intézkedések folytatásának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Szlovákiában nőttek az autóeladások

Szlovákiában tavaly a gépkocsi értékesítések száma az autóipart különösen érzékenyen érintő gazdasági válság ellenére is emelkedett: éves összevetésben 74 717 autót adtak el, 7 százalékkal többet mint 2008-ban - közölte a szlovák autóipari szövetség, a ZAP szerdán.

hvg.hu Autó

Robbanásszerűen nő az autóeladás Németországban

A roncsprémium novemberben is felfelé húzta a német autópiacot: a forgalomba helyezett gépkocsik száma közel 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nemzetközi járműgyártók szövetségének (VIDK) szerdán közzétett jelentése szerint.

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

„Elképesztőek vagytok! Toljátok ezt a digitális oktatásnak nevezett amatőr e-sportot”

„Elképesztőek vagytok! Toljátok ezt a digitális oktatásnak nevezett amatőr e-sportot”

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából